Yandex Metrica

İşgalciler katliamda sınır tanımıyor! İsrail, Refah'a operasyon planını açıkladı

İşgalciler katliamda sınır tanımıyor! İsrail, Refah'a operasyon planını açıkladı

5 aydan bu yana Gazze'yi cehenneme çeviren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hedefinde bu kez Refah var. İsrail'in yerlerinden edilmiş 1 buçuk milyon Filistinlinin son sığınağı olan Refah kentine düzenleyeceği operasyona dair en yeni açıklama ordu sözcüsü Daniel Hagari'den geldi.

Dünya

23.03.2024, 12:14

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

5 aydan bu yana Gazze'de soykırım yapan İsrail, şu ana kadar 31 binden fazla masum Filistinliyi katletti.

Sivilleri hedef almaya devam eden bebek katili Netanyahu'nun zorba ordusu, yardım bekleyenleri vurup öldürdü.

Çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi katleden İsrail'in yeni hedefi Gazze'nin güney şeridinde bulunan Refah kenti.

Dünyanın ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail'in olası kara saldırısına hazırlandığı Refah kentinde yaşayan Filistinlilerde büyük bir korku hakim

Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Haberi Görüntüle

REFAH'A OPERASYONUN DETAYLARI

İsrail'in yerlerinden edilmiş 1 buçuk milyon Filistinlinin son sığınağı olan Refah kentine düzenleyeceği operasyona dair en yeni açıklama ordu sözcüsü Daniel Hagari'den geldi.

Gözünü kan bürüyen Hagari, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''Saldırıya başlamadan önce sınır kentinde çadırlarda yaşayan bir buçuk milyon Filistinliyi bölgeden tahliye edeceğiz. Gazze Şeridi'nin merkezinde, sivillerin geçici olarak barınacağı bir alan oluşturacağız. Bu alanın adı "insani ada" olacak.'' ifadelerini kullandı.

İşgalci komutan Hagari, sivillerin ne zaman bölgeden çıkarılacağına dair ise bilgi vermedi.

ABD'de ikinci George Floyd vakası: Polisin boynuna bastırdığı adam feci şekilde can verdi ABD'de ikinci George Floyd vakası: Polisin boynuna bastırdığı adam feci... Haberi Görüntüle

BIDEN OPERASYONA KARŞI

Bilindiği üzere ABD Başkanı Joe Biden, daha önce, sivillerin durumuna ve güvenliğine dair inandırıcı bir plan olmadan Refah operasyonuna karşı olduklarını açıklamıştı.

Refah'a yönelik operasyonun felaketle sonuçlanacağını ileri süren devletler uluslararası uyarılar yapmaya ve operasyondan vazgeçmeye yönelik çağrılarda bulunmaya devam ediyor.

Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Haberi Görüntüle

REFAH'A SALDIRI OLURSA YARDIM KESİLİR

Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentinde yeni bir katliam hazırlığı yapan Netanyahu'ya ABD Başkanı Joe Biden'den uyarı geldi.

Amerikan Politico gazetesinde çıkan haberde, ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yaşanan gerilim ve İsrail ordusunun Refah'a olası kara saldırısına ilişkin gelişmelere yer verildi.

Adının açıklanmaması şartıyla gazeteye konuşan ABD'li yetkililer, Biden'ın İsrail'e silah göndermeye herhangi bir kısıtlama getirmediğini ancak İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısı düzenlemesi halinde bunu gündeme alabileceği belirtildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading