Yandex Metrica

Sitede Ara

İşgalci İsrail'den çok konuşulacak Gazze itirafı: Tüm dünyaya ilan ettiler

İşgalci İsrail'den çok konuşulacak Gazze itirafı: Tüm dünyaya ilan ettiler

Terör devletinin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi'den çok konuşulacak bir itiraf geldi. Tzachi Hanegbi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını itiraf etti.

Dünya

23.05.2024, 11:55

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 36 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 8 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 79 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi'den çok konuşulacak bir itiraf geldi.

1.270 asker öldü bir savaş uçağı düşürüldü: Cephede ağır kayıp: Ordu yok oluyor 1.270 asker öldü bir savaş uçağı düşürüldü: Cephede ağır kayıp:... Haberi Görüntüle

''HEDEFLERİN HİÇBİRİNE ULAŞAMADIK''

Hanegbi, parlamentodaki Güvenlik ve Dışişleri Komisyonu Toplantısı'nda, ordunun Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıların durumuyla ilgili bilgi verdi.

Toplantı sırasında konuşan Hanegbi, şu ifadeleri kullandı;

"Savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadık." 

Anket şirketinden dikkat çeken araştırma: Genç İngilizlerin %54'ü 'İsrail var olmamalı' dedi! Anket şirketinden dikkat çeken araştırma: Genç İngilizlerin %54'ü 'İsrail var... Haberi Görüntüle

''HAMAS'I DEVİREMEDİK''

Kaçırılan Gazze'deki İsrailli esirlerin ülkeye geri getirilmesi konusunda anlaşmaya varamadıklarına ve Hamas'ı deviremediklerini itiraf eden Hanegbi, Gazze Şeridi çevresinde yaşayanların güvenli şekilde evlerine dönmelerine de izin veremediklerini belirtirken ''İsrail ordusunun hedeflerine ulaşması çok uzun bir zaman alacak. Bir yıl değil, belki de yıllar alacak.'' ifadelerini kullandı.

ABD soykırımcı İsrail'e kalkan oldu: UCM'ye yaptırım öngören tasarı kabul edildi ABD soykırımcı İsrail'e kalkan oldu: UCM'ye yaptırım öngören tasarı kabul... Haberi Görüntüle

3 HEDEF BELİRLENMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere İsrail'in7 Ekim 2023 yılında başlattığı soykırımın başlangıcında Binyamin Netanyahu hükümeti üç hedef belirlemişti. Bu hedefler, Hamas'ı askeri ve yönetim olarak ortadan kaldırmak, Gazze'deki İsrailli esirleri kurtararak ülkeye geri getirmek ve Gazze'nin gelecekte İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading