Yandex Metrica

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü

İsrail bir kez daha sivilleri hedef aldı. BMGK'de kabul edilen Gazze'de ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısına rağmen saldırılarını sürdüren işgalciler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırı bombaladı. Saldırıda 12 Filistinli yaşamını yitirdi.

Dünya

29.03.2024, 00:56

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, sivillerin bulunduğu noktaları hedef alıyor. İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırı bombaladı. Saldırı sonucu 12 Filistinli yaşamını yitirdi. Soykırımcı ordu Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus'un batısındaki el-Mevasi bölgesine saldırdı. Savaş uçaklarıyla yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadırları bombalayan İsrail, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişiyi öldürdü.

İsrail, sadece Han Yunus'a değil Refah'a da saldırdı. İsrail, BMGK'de kabul edilen Gazze'de ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısına rağmen saldırılarını sürdürüyor. Bağlayıcılığı olan bu karar tasarısının uygulanması için İsrail'e uluslararası baskı yapılıyor. 

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'de Gazze'ye yönelik saldırı başlatan İsrail ordusu okul, hastane, ibadethane, sivil yerleşim birimi farketmeksizin sivillerin olduğu her yeri bombalıyor. Bu saldıırlarda şimdiye kadar en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 32 bin 142 Filistinli öldürüldü, 74 bin 412 kişi yaralandı. Cenazelerine ulaşaılamayan binlerce Filisitinli ise tabloyu daha korkunç hale getiriyor. İsrail ordusu ise 7 Ekim'den bu yana toplamda 594 askerinin öldüğünü duyurdu. Kamuoyu baskısı nedeniyle bu sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Çatışmalara 24 kasım 2023'te ara verilip esir takası gerçekleştirilmesine rağmen İsrail, bu anlaşmayı da ihlal edip binlerce Filistinliyi gözaltına alıp hapsetmeyi sürdürdü. Toplamda 7 gün süren "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filisitnli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. İşgal güçleri sadece Gazze'de değil Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de saldırılarına devam etti. 7 Ekim'den bu zamana kadar Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 449 Filistinli hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading