Yandex Metrica

İrlanda kısa süre içinde Filistin'i devlet olarak tanıyacak: İsrail Dışişleri Bakanlığı öfkeli

İrlanda kısa süre içinde Filistin'i devlet olarak tanıyacak: İsrail Dışişleri Bakanlığı öfkeli

İrlanda'da hükümet, mayıs ayı sonuna kadar Filistin devletini resmen tanıyacağını duyurmuştu. İrlanda Başbakanı Simon Harris, ülkesinin Filistin devletini tanımak isteyen devletlerle hareket ettiğini belirtmiş ve "Niyetimiz Filistin devletini bu ay tanımak ve çok fazla bir gün kalmadı." demişti. Gelen haberlere göre İrlanda, kısa süre içerisinde Filistin devletini tanıyacak.

Dünya

22.05.2024, 01:13

Filistin'in soykırımcı ve katliamcı İsrail'e karşı haklı davası tüm dünyada destek bulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan İrlanda Başbakanı Simon Harris, Filistin devletini tanımak isteyen devletlerle hareket ettiğini belirterek, "Niyetimiz Filistin devletini bu ay tanımak ve çok fazla bir gün kalmadı." dedi. 

İddialar büyük: Çin Devlet Başkanı Xi Pinping felç geçirdi! İddialar büyük: Çin Devlet Başkanı Xi Pinping felç geçirdi! Haberi Görüntüle

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Simon Harris, İrlanda'nın Filistin'i devlet olarak tanımasının tek taraflı bir karar olmadığını belirterek kendilerinin Ortadoğu, Gazze ve İsrail konularındaki duruşlarının net olduğunu hatırlattı. İki devletli çözümü savunduklarını tekrarlayan Başbakan Harris, "Gelecek günlerde İrlanda bunu yapmaya niyetli." diyerek, İrlanda'nın benzeri düşünceye sahip ülkelerle çalıştığını da ifade etti. İsrail'le gerginlik istemediklerini de belirten Harris sözlerini şöyle sürdürdü: "İrlanda, diplomatik ilişkilerin gerginleşmesini istemiyor. Bir ülkeyle görüş ayrılıklarınız olabilir, bir ülkenin hükümetiyle halkı arasında fark olabilir. İnanıyorum ki İsrail'de de Filistin'de olduğu kadar çok insan barış, güvenlik ve refah içinde yaşamak istiyor, çocuklarının yiyeceğe ulaşmasını istiyor." 

Filistin'in ne zaman tanınacağına dair soruya da cevap veren Simon Harris, "Diğer ülkelerle İrlanda'nın izlemesi gereken bir sistem var. Takip edilmesi gereken siyasi süreçler ülkeden ülkeye değişkenlik gösteriyor. Özel güne gelecek günlerde karar vereceğiz. Niyetimiz Filistin devletini bu ay tanımak ve çok fazla bir gün kalmadı." dedi.

Laos'da kritik zirve! Bakan Fidan Rus mevkidaşı ile görüştü Laos'da kritik zirve! Bakan Fidan Rus mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

İRLANDA'NIN FİLİSTİN KARARI İSRAİL'İ ÖFKELENDİRDİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı videolu mesajda "Filistin devletinin tanınması bölgede daha fazla terörizme ve istikrarsızlığa yol açacak ve barış umutlarını tehlikeye atacaktır. Hamas'ın elinde piyon olmayın." ifadelerini kullandı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı: "İrlanda, bir Filistin devletini tanıma olasılığı sizi İran ve Hamas'ın elinde bir piyona dönüştürme riski taşıyor.

Böyle bir hareket sadece Hamas'ı güçlendirecek ve zaten işlevsiz olan Filistin otoritesini zayıflatacaktır.

Hamas liderlerinin size teşekkür ediyor olması bir uyanış çağrısı niteliğinde olmalıdır.

Eylemleriniz sadece aşırıcılığı ve istikrarsızlığı körükleyecektir.

İlerleme ancak daha geniş bir bölgesel bağlamda doğrudan müzakereler yoluyla sağlanabilir.

Hamas'ın elinde piyon olmayın. Tanımaya hayır deyin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading