Yandex Metrica

İran'ın BM Daimi Temsilciliği: 'İsrail'e saldırı sonuçlandı'

İran'ın BM Daimi Temsilciliği: 'İsrail'e saldırı sonuçlandı'

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, "(İran'ın İsrail'e saldırısı) Bu iş şu an sonuçlandı sayılır. Eğer İsrail bir hata daha yaparsa İran'ın karşılığı daha ağır olacaktır" açıklamasında bulundu.

Dünya

28.04.2024, 19:15

İsrail, Şam'da İran'ın konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti. İran'ın saldırıya karşı o tarihten bu yana misilleme yapması bekleniyordu. O misilleme bu gece yapıldı. 

İran devlet televizyonu, İran'dan İsrail'e yönelik İHA saldırısı başlatıldığını duyurmuştu. ABD'li yetkililer 400-500 civarında kamikaze İHA'nın Tahran'dan gönderildiğini duyurdu. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaptığı açıklamada İsrail'e meydan okudu ve "Siyonist rejim ektiğini bilecek." dedi. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna yönelik son saldırısına misilleme olarak İsrail hedeflerine düzinelerce füze ve insansız hava aracı fırlattığını resmen duyurdu.

Fransa'da kriz sona erdi: Sol ittifak başbakan adayını 16 gün sonra açıklayabildi Fransa'da kriz sona erdi: Sol ittifak başbakan adayını 16 gün... Haberi Görüntüle

"BU İŞ ARTIK SONUÇLANDI SAYILIR"

Hakiki Söz adı verilen operasyonun İran'ın BM Temsilciliğinden yapılan açıklamayla sonlandırıldığı duyuruldu. İran'ın BM Daimi Temsilciliği, X hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'e hava saldırısını değerlendirdi.

İran'ın, BM Anlaşması'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkını uyguladığı kaydedilen açıklamada, İran'ın askeri karşılığının "Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik misyonuna yönelik saldırganlığına karşılık" olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Bu iş şu an sonuçlandı sayılır. Eğer İsrail bir hata daha yaparsa İran'ın karşılığı daha ağır olacaktır." ifadesi kullanıldı.

Çatışmanın İran ile İsrail arasında olduğu belirtilen açıklamada, "ABD bundan uzak durmalı." değerlerdirmesi yapıldı.

Kuzey Kutbu ısınıyor! ABD Ruslarla yeni bir cephe mi açıyor? Kuzey Kutbu ısınıyor! ABD Ruslarla yeni bir cephe mi açıyor? Haberi Görüntüle

1 ÇOCUK AĞIR YARALANDI

İran'ın başlattığı saldırı sonrası İsrail'in birçok bölgesinde sirenler çalarken, gökyüzünde yer yer patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu, İran'ın saldırısı sonrası ülkenin güneyi ve kuzeyi dahil birçok bölgesinde uyarı sirenleri çaldığını duyurdu.İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, saldırılar nedeniyle ülkenin güneyinde 10 yaşında bir çocuğun ağır yaralandığını bildirdi.

Yunanistan'ın Türk hazımsızlığı: Batı Trakya'da dört ilkokulu daha kapatacak Yunanistan'ın Türk hazımsızlığı: Batı Trakya'da dört ilkokulu daha kapatacak Haberi Görüntüle

"SIĞINAKLARDA KALIN" ÇAĞRISI

İsrail ordusu, İran'dan başlatılan insansız hava saldırısı (İHA) sonrası ülkenin bazı bölgelerindeki halka sığınaklara yakın yerlerde kalma çağrısı yaptı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'ın İHA'larla saldırı başlatmasının ardından durum değerlendirmesi yapıldığı belirtildi. Açıklamada, İsrail'in kuzeyinde bulunan işgal altındaki Golan Tepeleri ve güneydeki Eylat kenti başta olmak üzere bazı bölgelerde yaşayan halktan sığınaklara yakın bölgelerde kalmasının istendiği bildirildi. Sirenlerin çalması halinde halka sığınaklarda en az 10 dakika durma uyarısı yapıldı.

 

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading