İran'dan Washington'ın ihlallerine rest

İran'dan Washington'ın ihlallerine rest

İranlı üst düzey yetkili, Washington'un "ihlalleri" sebebiyle ABD ile tutuklu takası sürecinden çekilecekleri yönünde bir açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:44

İranlı üst düzey bir yetkili, ABD ile tutuklu takasına ilişkin devam eden süreçten "Washington yönetiminin halâ devam eden ihlalleri" sebebiyle çekileceklerini duyurdu.

Evin temelinden çıkanlar şaşırttı! Gördüklerine inanamadılar: Yetkiler hemen harekete geçti Evin temelinden çıkanlar şaşırttı! Gördüklerine inanamadılar: Yetkiler hemen harekete geçti Haberi Görüntüle

İSMİ GİZLENEN ÜST DÜZEY YETKİLİ

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine bağlı olan "Nournews"un haberine göre ismi belirtilmeyen üst düzey bir yetkili, tutuklu değişimine ilişkin ABD ile sürdürülen görüşmelere yönelik açıklama yaptı.

İranlı yetkili, İran'ın insani gerekçelerle Washington yönetimi ile tutuklu takasına yönelik gayret gösterdiğini fakat ABD'nin sergilediği tutumunun süreci tıkadığını şu ifadelerle değerlendirdi: "(ABD Başkanı Joe) Biden yönetiminin devam eden ihlalleri ve çirkin tutumu nedeniyle İran'ın bu süreci sürdürmesi için motivasyonu ortadan kalkmıştır. Bu yüzden tutuklu takası konusu tamamen İran'ın gündeminden çıkarılacaktır."

İspanya'dan İsrail'e sert kınama: Derhal son verin! İspanya'dan İsrail'e sert kınama: Derhal son verin! Haberi Görüntüle

TUTUKLU İSİMLER 2020'DE EŞ ZAMANLI SERBEST BIRAKILMIŞTI

Bazı İranlılar yaptırımları ihlal etmek gerekçesiyle ABD'de tutuklu bulunuyor. ABD ve İran arasındaki son olarak 2020'de ABD'de tutuklu İranlı bir bilim insanı ile İran'da tutuklu eski bir ABD askeri eş zamanlı serbest bırakılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading