Yandex Metrica

Sitede Ara

İran nükleer füzelerle saldıracak! İsrail basınından acı itiraf

İran nükleer füzelerle saldıracak! İsrail basınından acı itiraf

İsrail medyası, Reisi'nin ölümü sonrası Tahran'ın kendilerine yönelik politikalarının değişmediğini hatırlattı. 13 Nisan'da gerçekleştirilen İran'ın saldırısının yakın zamanda tekrarlanacağı hatta bu saldırının nükleer bir saldırı olabileceği iddia edildi.

Dünya

25.05.2024, 18:26

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında hayatını kaybetti. İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında ölmesinin ardından İran Anayasası’na göre Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Muhammed Muhbir, vekaleten koltuğa oturdu. Ülkede 50 gün içinde yeni Cumhurbaşkanını belirlemek için seçimler yapılması gerekiyor.

Reisi'nin düşen helikopterinin enkazını bulan Akıncı TİHA, tarihi bir göreve imza attı. Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yapınca Türk Akıncı TİHA'sı İran arama ekiplerine enkazı bulmaları için en önemli desteği verdi. 

Tehditler havada uçuşuyor: Şehirlerinizi yakıp yıkar, Lehçeyi ortadan kaldırırız! Tehditler havada uçuşuyor: Şehirlerinizi yakıp yıkar, Lehçeyi ortadan kaldırırız! Haberi Görüntüle

ÖN RAPOR AÇIKLANDI

Günler süren cenaze töreni sonrası Reisi, dün defnedildi. İran kanadı Reisi'nin kaza raporunu da yayınladı. Söz konusu rapora göre helikopter tüm uçuş boyunca önceden belirlenmiş rotasında seyretti ve rotadan hiç sapma olmadı. Dünyanın konuştuğu kazadan bir buçuk dakika önce, düşen helikopterin pilotu, konvoydaki diğer iki helikopterle temas kurdu. Helikopterin enkazında da mermi ya da benzer bir ize rastlanmadı. Raporda, helikopterin dağa çarptıktan sonra yandığı da belirtildi. Raporda, uçuş kulesi ve mürettebat arasındaki diyaloglarda şüpheli bir duruma rastlanmadığı da vurgulandı.

Ömer Koç ve Kadri Gürsel, Bilderberg toplantısında NATO Genel Sekreteri ile ne yapıyordu? Ömer Koç ve Kadri Gürsel, Bilderberg toplantısında NATO Genel Sekreteri... Haberi Görüntüle

İRAN NÜKLEER FÜZELERLE SALDIRACAK

İsrail medyası ise Reisi'nin ölümü sonrası Tahran'ın kendilerine yönelik politikalarının değişmediğini anımsattı. İsrail medyası, 13 Nisan'da gerçekleştirilen İran'ın saldırısının yakın zamanda tekrarlanacağını hatta bu saldırının nükleer bir saldırı olabileceğini yazdı.

Çılgın siparişi duyurdular: Tam tamına 20 Eurofighter Typhoon satın alınacak! Çılgın siparişi duyurdular: Tam tamına 20 Eurofighter Typhoon satın alınacak! Haberi Görüntüle

İKİ SEÇENEK VAR

Ülkenin önde gelen gazeteleri arasında yer alan Jerusalem Post'a değerlendirmelerde bulunan Alman savaş uzmanları, İran'ın nükleer silah üretiminin sadece birkaç hafta olduğunu hatırlattı. Uzmanlara göre; İsrail'in önünde iki yaklaşım var. Bu yaklaşımlar ise doğrudan İran'a saldırmak, bir diğeri ise bekle ve gör taktiği. Söz konusu analizde İran'ın olası bir nükleer saldırısında İsrail ve Yahudi halkının Orta Doğu'dan tamamen yok olacağı ifade edildi. İsrail'in yüz ölçümü olarak küçük bir ülke olmasından dolayı İran, birkaç nükleer füzeyle bunu başarabilir.

Savaş Suriye'ye sıçradı: Ukrayna Özel Kuvvetleri Rusları Golan Tepeleri'nde avladı Savaş Suriye'ye sıçradı: Ukrayna Özel Kuvvetleri Rusları Golan Tepeleri'nde avladı Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN MİSİLLEME YAPMASI ZOR

Öte yandan İran, Hizbullah ve Husiler gibi vekil güçleri ve kendi ordusuna toplamda 20 milyar dolardan fazla para harcadı. Bu durum da İsrail'in Tahran'a yönelik bir misilleme yapmasını zor olarak görülüyor. Askeri uzmanlar ise İran'ın geniş coğrafyası, 2 milyona yakın askeri gücü nedeniyle İsrail'in Tahran kanadına yönelik savaş çağrılarından kaçmasını öneriyor. 

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading