Yandex Metrica

İran'ın balistik füze denemesi ABD'yi kızdırdı: 'Tehdit oluşturuyor'

İran'ın balistik füze denemesi ABD'yi kızdırdı: 'Tehdit oluşturuyor'

ABD'den İran'a çok sert tepki! İran'ın 2 bin kilometre menzilli füze denemesine ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'den tepki geldi. Matt Miler, Tahran balistik füzelerinin bölgesel ve uluslararası güvenliğe yönelik önemli bir tehdit olduğunu söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:57

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, "İran'ın balistik füzeleri geliştirmesi ve yayması bölgesel ve uluslararası güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş devrine dönecek! Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş... Haberi Görüntüle

"İRAN PROVOKATİF DAVRANACAKTIR"

İran'ın balistik füze programının daha da ilerlemesini engellemek, füzeleri ve ilgili teknolojiyi diğer ülkelere yaymasını engellemek için yaptırımlar dahil olmak üzere çeşitli önlem araçlarını kullanmaya devam ettiklerini belirten Miller, şunları belirtti:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2231 no'lu kararı kapsamında İran'ın füze programıyla ilgili faaliyetlerine getirilen kısıtlamalara rağmen, İran yabancı tedarikçilerden çeşitli füze teknolojileri elde etmeye ve kararın hükümlerine meydan okuyarak balistik füze testleri yapmaya devam ediyor. Daha önce de söylediğimiz gibi, nükleer silah sahibi bir İran muhtemelen daha da provokatif davranacaktır, bu yüzden İran'ın nükleer silah edinmesini önleme konusunda bu kadar kararlıyız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading