Yandex Metrica

İran Halkın Mücahitleri Örgütü: Protestolarda 300 gösterici öldürüldü

İran Halkın Mücahitleri Örgütü, ülke çapındaki protestolar sırasında sırasında tutuklanan insan sayısının 15.000'i aştığını duyurdu. Örgüt, İran genelinde 164 şehirde 300 protestocunun öldürüldüğünü bildirirken İran'dan paylaşılan resmi veriler ise büyük farklılık gösteriyor. Rejimin göstericilere yönelik saldırısına tepki gösteren ABD'li kongre üyesi Lange Gooden, ABD'nin şu anda yapması gereken en son şeyin İran rejimi ile nükleer anlaşmaya varmak olduğunu söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Halkın Mücahitleri Örgütü (PMOI/MEK) İran içindeki ağından toplanan bilgilere dayanarak “ülke çapındaki ayaklanma sırasında tutuklanan insan sayısının 15.000'i aştığını” duyurdu. 29 Eylül'de 17 yeni şehidin isimlerini yayınlayan örgüt, İran genelinde 164 şehirde devam eden protestolarda 300 göstericinin öldürüldüğünü bildirdi. 

Biden'ın yarıştan çekilmesi sonrası Trump'tan ilk açıklama Biden'ın yarıştan çekilmesi sonrası Trump'tan ilk açıklama Haberi Görüntüle

VERİLER ARASINDA BÜYÜK FARK VAR

İran devlet televizyondan yayınlanan verilerine göre ise 17 Eylül'de başlayan protestolarda en az 41 protestocu ve polisin öldürüldüğü ve yaklaşık 1.700 göstericinin İran devlet güvenlik güçleri tutuklandığı duyuruldu. 

Halkın Mücahitleri Örgütü'nün açıkladığına göre örgüt Gilan, Mazandaran, Tahran, Ilam, Kuzey Horasan, Kum, Semnan, Zencan ve Hürmüzgan gibi şehirlerden verileri aktarırken protestoların devam ettiği 22 il dışarıda bırakırken verilerin gerçekte çok daha fazla olduğunu iddia ediyor. İran devlet medyası ise sadece Tahran yakındaki iki kasabadaki gözaltıları kabul ediyor.  

Samsung'un akıllı yüzüğü tanıtıldı! Galaxy Ring'in özellikleri neler? Samsung'un akıllı yüzüğü tanıtıldı! Galaxy Ring'in özellikleri neler? Haberi Görüntüle

'TERÖRİST REJİMLE ANLAŞMA YAPILMAMALI'

Teksaslı kongre üyesi Lance Gooden, PMOI 'nın duyurduğu verileri kişisel Twitter hesabında paylaşırken ABD'nin İran ile nükleer anlaşma yapaması gerektiğine dikkat çekti. Gooden ayrıca İran Halk Mücahitleri'nin lideri ve  Ulusal Meclisin seçilmiş başkanı olan Maryam Rajavi ile görüştüğünü ve desteğini ilettiğini belirtti. 

Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne çıkan 5 isim Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne... Haberi Görüntüle

PROTESTOLAR 14. GÜNÜNDE

İran'daki protestolar 14. gününde tüm hızıyla devam ediyor. Washington merkezli, EIN Press'in aktardığına göre güvenlik güçleri Ektaban'da sokaklarda dikilip insanların evlerine ateş açtı. Protestocular ise güvenlik güçlerine meydan okurken rejim karşıtı sloganlar atmaya devam etti.

Rusya'dan Trump açıklaması: Putin'in iletişime geçmek gibi bir düşüncesi yok Rusya'dan Trump açıklaması: Putin'in iletişime geçmek gibi bir düşüncesi yok Haberi Görüntüle

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Molla rejimi, demir yumruk uygulamalarıyla birlikte internet bağlantılarını kesmeye devam ediyor. Devrim Muhafızları (IRGC), paramiliter Basij, sivil giyimli ajanlar ve İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı (MOIS) üyeleri ve birimleri de dahil olmak üzere güvenlik güçlerinin sokaklara yoğun bir şekilde yerleştirilmesine rağmen, İran halkının mitinglerini gece gündüz devam ediyor. Birçok bölgede protestocularla rejimin güvenlik güçleri arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Gazze'de acı bilanço: Son 10 günde 561 Fİlistinli hayatını kaybetti! Gazze'de acı bilanço: Son 10 günde 561 Fİlistinli hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

İRAN PARALI ASKER Mİ GETİRDİ?

EIN Press'in haberine göre İran'ın güneydoğusundaki Çabahar'da, protesto mitinglerine devam etmek için büyük bir kalabalık toplandı. Rejimin güvenlik güçleri, ateşli silahlar ve gerçek mühimmatla karşılık verdi. Rejimin protestoları bastırmak için diğer ülkelerden paralı askerler getirdiğine dair çok sayıda rapor olduğunu bildirildi. 

Onu yenmek kolay demişti: Donald Trump'ın rakibi Harris'e yaptığı bağışlar ortaya çıktı Onu yenmek kolay demişti: Donald Trump'ın rakibi Harris'e yaptığı bağışlar... Haberi Görüntüle

BAZI İLÇELERİ ELE GEÇİRDİLER

Potestocuların mitinglerini gece geç saatlere kadar sürdürdüğü belirtilirken raporlar ve videolar, güvenlik güçleri ile protestocular arasında şiddetli çatışmalar olduğunu gösteriyor. Protestocuların rejimin güçlerini geri çekilmeye zorladığı ve bazı ilçelerin kontrolünü ele geçirdiği iddia ediliyor. 

Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Haberi Görüntüle

'DİKTATÖRE ÖLÜM' SLOGANI ATIYORLAR

Sanandaj'da protestocuların yoğun güvenlik önlemlerine ve isyan karşıtı güçlerin varlığına rağmen sokağa çıktığı ve "Diktatöre ölüm!” de dahil olmak üzere rejim karşıtı sloganlar attıkları bildiriliyor.

Yeni videolar, rejim tarafından uygulanan internet kesintilerine rağmen daha fazla şehirde protesto gösterileri yapıldığını gösteriyor. Gohardasht, Karaj'da protestocular sokaklarda yürürken, “Diktatöre ölüm! Mollalar kaybolmalı!” Sanandaj'da protestocular sokaklarda ateş yaktı ve ilahiler söylediği bildiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading