Yandex Metrica

İran Erbil'e mi saldıracak? ABD'den açık tehdit geldi

İran Erbil'e mi saldıracak? ABD'den açık tehdit geldi

İran'ın Irak'ın Erbil şehri ve Suudi Arabistan'a saldıracağına yönelik iddiaların ardından ABD'den cevap gecikmedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD savaş jetlerinin Suudi Arabistan'da olduğu hatırlatıldı. İran'ın 48 saat içinde önce Erbil'e sonra Suudi Arabistan'daki enerji tesislerine saldıracağı iddia ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 20:01

ABD gazetesi Wall Street Journal'ın İran'ın önce Irak'a ve ardından Suudi Arabistan'a saldıracağına yönelik iddalarının ardından Ortadoğu'da gerilim tırmanıyor. İran saldırı iddiasını yalanlasa da Beyaz Saray'dan cevap gecikmedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Direktörü ABD savaş jetlerinin Suudi Arabistan'da olduğunu ve olası bir saldırıda İran'a müdahale edeceğini bildirdi.

Boğaz manzaralı evlerin yarı fiyatına içinde malikâne bulunan ada satıyorlar: Hem de tam 6,5 dönüm! Boğaz manzaralı evlerin yarı fiyatına içinde malikâne bulunan ada satıyorlar:... Haberi Görüntüle

RİYAD: İRAN DİKKATLERİ PROTESTOLARDAN ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR

Wall Street Journal'ın aktardığına göre Suudi Arabistan, İran'ın kendisine saldıracağına yönelik istihbaratı ABD ile paylaştı. Riyad ise İran'ın Mahsa Emini'nin öldürülmesinin ardından başlayan protestoları unutturmak için Suudi Arabistan ve Irak'ın Erbil şehrine saldırmaya hazırlandığına dair istihbarat aldıklarını iddia etti.

Canlı yayında trajik ölüm! Yemek videosu çeken kadın hayranlarının gözleri önünde can verdi! Canlı yayında trajik ölüm! Yemek videosu çeken kadın hayranlarının gözleri... Haberi Görüntüle

'48 SAAT İÇİNDE ENERJİ TESİSLERİNİ VURACAK'

İran'ın bölgedeki enerji tesislerini hdef alacağı iddia edildi.m İstihbaratın ardından Suudi Arabistan ve ABD ordularına hazır ol emri verdi. İran'ın 48 saat içinde saldırıya geçeceği iddia ediliyor. 

Yarıştan çekil! Biden'a baskı artıyor: Son çağrı Demokrat Senatör Jon Tester'dan geldi Yarıştan çekil! Biden'a baskı artıyor: Son çağrı Demokrat Senatör Jon... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY: ABD JETLERİ SUUDİ ARABİSTAN'DA

Beyaz Saray Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD'nin Suudi Arabistan'a yönelik tehditleri hakkında yaptığı açıklamada ABD'nin F-22 savaş jetlerinin Suudi Arabistan'da olduğun söyledi ve şu şekilde konuştu:

Tehdit tablosundan endişe duyuyoruz ve Suudilerle askeri ve istihbarat kanalları aracılığıyla sürekli temas halindeyiz. Bölgedeki çıkarlarımızı ve ortaklarımızı savunmak için harekete geçmekten çekinmeyeceğiz.

Bitmeyen soykırım: İsrail, güvenli bölgeye saldırdı çok sayıda ölü ve yaralı var Bitmeyen soykırım: İsrail, güvenli bölgeye saldırdı çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

İRAN İDDİALARI KABUL ETMİYOR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise İran'ın Suudi Arabistna ve Irak'a saldıracağına dair iddiaları yaanladı ve şu şekilde konuştu:

Bu tür taraflı haberler, bazı Batılı ve Siyonist çevreler tarafından İran aleyhine olumsuz bir hava oluşturmak amacıyla yapılmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading