Yandex Metrica

DOLAR

32.52

%0.14 expand_less

EURO

35.01

%0.12 expand_less

ALTIN

2434.90

%-0 expand_less

BIST

9716.95

%-0 expand_less

BTC ($)

64520.05

%-0.4 expand_more

İran'daki dev yangın, İsrail konulu kum saatini durdurdu

İran'daki dev yangın, İsrail konulu kum saatini durdurdu

Tahran yakınındaki dev yangın, içerisinde uranyum zenginleştirildiği iddia edilen füze fabrikalarını küle çevirdi. Elektriklerin kesildiği bölgede, İsrail'in yok olacağı zamanı gösteren ünlü kum saati de durdu.

Dünya

23.01.2024, 21:57

İran’ın başkenti Tahran’ın batısında bulunan Kerec şehrindeki bir fabrikada yangın çıktı. Uzun süre söndürülemeyen yangın bölgede elektriklerin kesilmesine yol açtı. Alevlerin gökyüzüne yükseldiği tesislerin bir füze üretim fabrikası olması, aynı zamanda burada İran'ın nükleer tesisleri için uranyum zenginleştirme faaliyeti yapıldığı iddiası, yangının sabotaj sonucu meydana geldiği şüphelerine neden oldu. 

Tahran'ın 20 kilometre batısındaki tesisleri alev topuna çeviren yangın uzun süre söndürülemedi. Tahran İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Celal Maleki, "Yangının çıktığı fabrikada yapı ürünleri bulunuyordu. Aynı zamanda her türlü eşyanın ve ev aletlerinin depolandığı büyük bir fabrikaydı. Her biri yaklaşık 600 ve 700 metrekare büyüklüğünde çok sayıda depo yandı” açıklamasında bulundu.

Yangınla birlikte yaşanan elektrik kesintileri sembolik bazı aksaklıklara da yol açtı. İran'ın "İsrail'in yok olacağı zamanı gösteren" elektronik kum saati, elektrik kesintilerinden ötürü kapanıp durdu. Saatin halen kapalı durumda olduğu belirtiliyor. İran halkı son günlerde zaten elektriklerin sık sık kesilmesi nedeniyle zor günler yaşıyor.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading