Yandex Metrica

Irak ile işbirliğinde yeni adım! 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Irak ile işbirliğinde yeni adım! 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Irak Sınır Muhafızları, 30 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye sınırındaki Zaho ilçesine iki askeri üs kurdu. Irak Sınır Muhafızları’nın söz konusu bölgeye 30 yıl aradan sonra ilk kez konuşlandığı ve bu gelişmenin Irak ve Türkiye arasında sınır güvenliğini sağlamak için yapılan işbirliği çerçevesinde yaşandığı aktarıldı.

Dünya

14.05.2024, 00:09

Yerel seçimlerin ardından yurt dışı ziyaretlerine başlayan CUmhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Irak'a gitti. 13 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin ardından iki ülke arasında 26 maddelik bir anlaşmaya imza atıldı. 

New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik kriz ile karşı karşıya! New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik... Haberi Görüntüle

''IRAK HER TÜRLÜ TERÖRDEN ARINDIRILMALI''

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak’tan beklentilerinin bulunduğunu, Irak’ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade etti. Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin rayına girmesinin ve Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşmalarının Irak’ın istikrarı için önemli olduğunu da belirtti.

İsrailli teröristler Kudüs'teki UNRWA binasını ateşe verdi: 'Personelin hayatı risk altında' İsrailli teröristler Kudüs'teki UNRWA binasını ateşe verdi: 'Personelin hayatı risk... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SINIRINDA İKİ ÜS

Türkiye ve Irak arasında sınır güvenliğini sağlamak için yapılan iş birliği çerçevesinde yeni bir gelişme yaşandı. Irak medyasında yer alan haberlerde, Irak Sınır Muhafızları’nın Türkiye sınırı yakınlarındaki Zaho ilçesine bağlı Kişani köyünde 2 askeri üs kurduğu bildirildi.

En son 2005'te olmuştu! Güneş'te büyük patlamalar! Dünyanın birçok bölgesinde  kuzey ışıkları görülüyor: Türkiye'de de görüldü mü? En son 2005'te olmuştu! Güneş'te büyük patlamalar! Dünyanın birçok bölgesinde... Haberi Görüntüle

30 YIL ARANIN ARDINDAN BİR İLK

Üslerin Kişani köyüne yakın tepelerde kurulduğu belirtilen haberlerde, Irak Sınır Muhafızları’nın söz konusu bölgeye 30 yıl aradan sonra ilk kez konuşlandığı ve bu gelişmenin Irak ve Türkiye arasında sınır güvenliğini sağlamak için yapılan işbirliği çerçevesinde yaşandığı aktarıldı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading