Yandex Metrica

İntikam yemini sonrası Ortadoğu diken üstünde! İran tek şartını açıkladı

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldürüldüğü hava saldırısı sonrası intikam yemini eden İran'ın olası misillemesi Orta Doğu'yu alarma geçirmişken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İran saldırıdan vazgeçmek için tek şartını açıkladı.

Dünya

20.04.2024, 14:39

Aylardır Gazze'de soykırım yapan ve 33 bini aşkın masum Filistinliyi katleden terör devleti İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlendi.

Düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan ikisi general rütbesinde 7 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda 6 Suriyelinin de ölenlerin arasında bulunduğu, toplam ölü sayısının 13 olduğu açıklanmıştı.

İran, saldırıyı İsrail’in düzenlediğini açıklamış, Netanyahu yönetimi ise sessiz kalmaya devam etmişti.

Saldırıya misillemede bulunacağını ve intikam mesajları veren İran, ABD'yi de sorumlu tuttuğunu bildirmişti.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldürüldüğü hava saldırısı sonrası intikam yemini eden İran'ın olası misillemesi Orta Doğu'yu alarma geçirmişken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Financial Times'tan dikkat çeken analiz: Türkiye geri döndü Financial Times'tan dikkat çeken analiz: Türkiye geri döndü Haberi Görüntüle

İRAN TEK ŞARTINI AÇIKLADI

Jadeh Iran'a konuşan, ismi açıklanmayan diplomatik kaynağın verdiği bilgilere göre İran, ABD'ye gönderdiği mesajda Gazze'de ateşkes sağlanması halinde misilleme saldırından vazgeçeceğini söyledi.

Kahire'de İsrail ve Hamas arasında ateşkes müzakereleri devam ederken Jadeh Iran'a konuşan konuşan kaynak, şu ifadeleri kullandı;

"Amerika durumu kontrol altına almayı başarırsa, bu Biden yönetimi için büyük bir başarı olacak ve bunun üzerine inşa edebiliriz" 

Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü... Haberi Görüntüle

TANSİYON ZİRVEDE: İSRAİL ORDUSU YÜKSEK ALARMDA

Yaşanan bu gelişmenin ardından Ortadoğu'da yeni cephenin açılma ihtimali gündemde.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızı subaylarını hedef alan ve bu hamlesi ile bölgedeki tansiyonu zirveye çıkaran İsrail, İran'ın tüm dünyaya ilan ettiği intikam saldırısına hazırlanırken, İsrail ordusu yüksek alarma geçmiş durumda.

İki ülkenin yakınlaşması Pentagon'u tedirgin etti: Görüşmeleri yakından takip ediyoruz! İki ülkenin yakınlaşması Pentagon'u tedirgin etti: Görüşmeleri yakından takip ediyoruz! Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN İRAN'A UYARI: GÜÇLÜ TEPKİ VERİRİZ

İran'ın olası intikam saldırısına hazırlanan Tel-Aviv yönetiminden İran'a adeta ültimatom gibi bir uyarı geldi. İsrailli yetkililer Axios'a, İsrail'in ABD'ye, İran'ın bu hafta başında Suriye'deki ölümcül saldırısına misilleme olarak kendi topraklarından İsrail'e saldırı düzenlemesi durumunda İsrail'den güçlü bir tepki alacağını ve mevcut çatışmayı başka bir düzeye taşıyacağını söylediğini belirtti.

Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Haberi Görüntüle

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİKLERİ YÜKSEK ALARMDA

Öte yandan ülke medyası, İsrail elçiliklerinin yüksek alarma geçtiğini yazdı. İsrail'in önde gelen gazeteleri arasında yer alan Jerusalem Post 'İran'ın tehditleri karşısında dünyanın dört bir yanındaki İsrail büyükelçilikleri yüksek alarma geçti' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi;

''Yurtdışında görev yapan diplomatlar, büyükelçiliklerinin İran'ın misilleme hedefi olacağı yönündeki endişelerini dile getirdi. Ayrıca bazı büyükelçilerden, güvenlikleri endişesiyle halka açık etkinliklere gelmemeleri istendi.'' 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading