Yandex Metrica

İNTERPOL FETÖ'yü koruyor mu?

İNTERPOL FETÖ'yü koruyor mu?

İNTERPOL'ün Türkiye tarafından FETÖ'ye ilişkin sunulan taleplere kayıtsız kalması, akıllara "FETÖ'yü koruyorlar mı" sorusunu getiriyor.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İnterpol-Europol Daire Başkanı Lütfi Çiçek, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı’nın (İNTERPOL) Türkiye tarafından FETÖ terör örgütü üyeleri için sunulan 773 talebi reddettiğini söyledi.

Çiçek, bugün yapılan TBMM Dışişleri Komisyonunun son toplantısındaki konuşmasında, İNTERPOL Genel Sekreterliğinin Türkiye tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin askeri, siyasi bir suç olduğu varsayımıyla yaptığı 773 talebi reddettiğini ifade etti.

Konuşmasında, söz konusu sayının sadece FETÖ ile ilgili olduğunu belirten Çiçek, “PKK, DHKP-C ve TKP-ML gibi terör örgütleri kapsamında hatta içlerinde yalnızca terör örgütü üyeliği değil, silahlı eylemi olanlardan bile 240 şahsı reddettikleri görülüyor” şeklinde konuştu.

İNTERPOL Anayasasında ‘kurumun her türlü askeri, siyasi, ırki ve dini konuların dışında’ olması gerektiğinin vurgulandığını anımsatan Çiçek, şunları kaydetti;

“Türk INTERPOL'ü olarak, INTERPOL'ü ve veri tabanlarını en çok kullanılan ülkelerden biriyiz, yaklaşık ilk 10 içindeyiz. Şu anda 2 bin 212 kırmızı bülten yayında. Kırmızı bültenlerin çıkmasında hiçbir sorun yok aslında, asayiş, kaçakçılık ve benzeri suçlar olsun hiçbir sıkıntı yok, 3 ila 6 gün içinde çıkıyor ancak konu FETÖ'ye geldiği zaman; INTERPOL Anayasası'nın 3'üncü maddesinde,”

EGM İnterpol-Europol Daire Balkanı Lütfi Çiçek’in konuşması, İNTERPOL’ün terör örgütü FETÖ’yü koruduğunu ortaya koyuyor. Uluslararası toplumun tamamının darbe girişimi olarak gördüğü 15 Temmuz’un faili FETÖ üyeleri, dünyanın birçok ülkesinde rahatça gezebiliyor.

İNTERPOL’ün iki yıl önce yapılan Genel Kurul’unda iki üyenin daha eklenmesiyle üye sayısı 194’ü bularak Birleşmiş Milletler’i (BM) bile geçti. Ancak buna rağmen İNTERPOL’ün FETÖ üyelerine karşı böylesine gevşek davranması akıllara bu tutumun kasıtlı olabileceği ihtimalini getiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading