Yandex Metrica

İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak oldu! Kraliyet ailesinden daha zengin

İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak oldu! Kraliyet ailesinden daha zengin

Rishi Sunak tek bir oy bile kullanılmadan İngiltere yeni başbakanı seçildi. Kişisel serveti neredeyse kraliyet ailesinden bile fazla olan Sunak, evindeki 400 bin sterlinlik havuzu ve şantiye ziyaretinde bile Prada ayakkabı giydiği için çok eleştiri almıştı. Peki, İngiltere'nin ilk göçmen başbakanı olarak tarihe geçen Rishi Sunak kimdir? Muhafazakarlar neden Sunak'ı hain olarak görüyor?

Dünya

03.04.2024, 10:34

İngiltere'nin yeni başbakanı Hint asıllı Rishi Sunak oldu. Penny Mordaunt'un adaylıktan çekilmesiyle tek bir oy bile kullanılmadan Başbakanlık koltuğuna geçen Sunak, 1960larda Doğu Afrika'dan İngiltere'ye göçen Hint asıllı bir ailenin çocuğu. Kişisel serveti neredeyse Kraliyet ailesinden bile fazla olan Sunak, "başbakan olmak için fazla zengin" görülüyor. Sunak, 7 milyon sterlinlik evi ve şantiye ziyaretine giderken giydiği Prada ayakkabılarla defalarca gündem olmuştu. İngiliz halkının yüzde 40'ı Kral Charles'tan bile zengin olan Sunak'ı başbakanlık için yetersiz görüyor. 

Elon Musk'tan Trump saldırısına çözüm: Iron Man zırhı yapmanın vakti geldi! Elon Musk'tan Trump saldırısına çözüm: Iron Man zırhı yapmanın vakti... Haberi Görüntüle

BORÇ ARTTIKÇA POPÜLARİTESİ ARTTI

Oxford ve Stanford'da eğitim alan Sunak, siyasete atılmadan önce Goldman Sachs yatırım bankasında analist ve ardından hedge fon yöneticisi olarak çalıştı. Boris Johnson hükümetinde maliye bakanlığı yaparken halk tarafından tanındı. Koronavirüs pandemisi sırasında dışarıda yemek yemeyi teşvik eden Sunak'ın restoran sektörünü kurtardığı fakat 2020 sonbaharında ikinci KOVİD dalgasını tetiklediği düşünülüyor.

El Cezire'ye konuşan Siyaset Profesörü Neil Carter İngiltere'nin borcu arttıkça Sunak'ın popülaritesinin de artış gösterdiğini belirtiyor. 

Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Haberi Görüntüle

'BAŞBAKAN OLMAK İÇİN FAZLA ZENGİN'

Sunak 730 milyon sterlinlik servetiyle ülkenin en zengin isimleri arasında yer alıyor. İngiliz basını Sunak'ın “başbakan olmak için fazla zengin” olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Sunak Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde bir şantiyeye Prada marka ayakkabılarıyla gittiği için yoğun eleştiri almıştı.

7 milyon sterlinlik evi, birbirinden pahalı arabaları ve marka düşkünlüğüyle bilinen Sunak'ın İngiltere tarihinde Kraliyet ailesinden daha zengin ilk başbakanı olacak. 

Dünya giderek yok oluyor! Bilim adamlarından korkunç açıklama! Artık geri dönüşü yok! Dünya giderek yok oluyor! Bilim adamlarından korkunç açıklama! Artık geri... Haberi Görüntüle

MUHAFAZAKARLAR HAİN OLARAK GÖRÜYOR: BELGELERİ JOHNSON MI SIZDIRDI?

Neil Carter, ABD yeşil kartının, karısının Hint vatandaşı olması ve yurt dışından gelen temettü ödemeleri nedeniyle ikametgah dışı vergi statüsü hakkında hikayelerin sızdırılmasının ve kişisel servetinin Sunak'ın imajını zedelediğini belirtiyor. Carter bu bilgilerin Boris Johnson tarafından sızdırıldığına işaret etti.  

Sunak adaylar arasında popülerliğini sürdürürken kamuoyu yoklamaları halkın Sunak'ın kötü bir başbakan olacağını düşündüğünü gösteriyor. 

Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Haberi Görüntüle

'MULTİMİLYONER KÜRESELCİ'

Binlerce sosyal medya kullanıcısı Sunak'ın küreselciler ile ilişkisine dair tweet atarken "multimilyoner küreselci", WF'nin tam ücretli kuklası ve sokağa çıkma yasağını, aşı şartlarını ve yeşil vergileri destekliyor" gibi ifadeler kullandı. Sunak hakkında ayrıca "Klaus Schwab ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından halkın gerçek iradesini engellemek için kurulmuş bir "küreselci" şeklinde yorum yapıldı. 

7

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading