Yandex Metrica

İngiltere'den İsrail'e silah satışı açıklaması: Askıya alınabilir

İngiltere'den İsrail'e silah satışı açıklaması: Askıya alınabilir

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, "Uluslararası hukuk uyarınca silah ihracatlarını düzenli bir şekilde gözden geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Dünya

06.03.2024, 10:43

New York'ta bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Anadolu Ajansı muhabirinin "Son verilere göre İngiltere 2022 yılında İngiltere İsrail'e 114 silah satış lisansı verdi. Yeni veriler henüz açıklanmadı. İsrail'e silah ihracatını askıya almayı planlıyor musunuz? Uluslararası Adalet Divanının İsrail'e yönelik ihtiyatı tedbir kararları göz önünde bulundurulduğunda, İsrail Gazze'de savaş suçu işlemeye devam ederken, İngiltere'nin yardımları nedeniyle suça iştirak etmiş olmasından endişe ediyor musunuz?" sorularına cevap verdi. Cameron, İngiltere'nin silah ihracatı konusunda dünyadaki en katı sistemlerden birine sahip olduğunu dile getirerek sistemin uluslararası insancıl hukuk uyarında işlediğini söyledi. "Uluslararası hukuk uyarınca silah ihracatlarını düzenli bir şekilde gözden geçiriyoruz." diyen Cameron bunu yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Fransa'da İsrail isyanı! Katiller olimpiyatlardan men edilsin: Rus sporculara uygulanan ambargo Siyonistlere işlemedi Fransa'da İsrail isyanı! Katiller olimpiyatlardan men edilsin: Rus sporculara uygulanan... Haberi Görüntüle

"NETANYAHU'NUN PLANI İŞE YARAMAZ"

Netanyahu'nun Gazze'ye ilişkin planıyla ilgili değerlendirmede de bulunan İngiliz bakan, Esirlerin serbest bırakılması ve Filistin yönetimi altında hükümet kurulması gerektiğini aktararak "İki devletli çözüm çerçevesinde Filistin halkı için yeni bir siyasi vizyona ihtiyacımız var. Aynı zamanda 7 Ekim'den sorumlu olanlar ve Hamas liderlerinin de Gazze'yi terk etmesi ve oradaki terör alt yapısının yok edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. İsrail'in güvenlik güvencesine, Filistin halkının da devlete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Cameron, "Söz konusu iki husus (Netanyahu'nun) planında yok. O yüzden planın işe yarayacağını düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading