İngiltere'den çocuklar için flaş aşı kararı

İngiltere'den çocuklar için flaş aşı kararı

Koronavirüsle mücadele veren tüm ülkeler, çocuklara Kovid-19 aşısı uygulanıp uygulanmamasını tartışırken, İngiltere'den 12 ila 15 yaş arası çocuklara yönelik flaş bir karar geldi.

Dünya

23.01.2024, 17:58

Birleşik Krallık Baş Tıp Görevlileri (CMOs), 12 ila 15 yaş arası çocuklara Kovid-19 aşısı teklif edilmesi yönünde karar verdi.

ABD Başkan adayı Harris'ten 'İran'ı vururuz' mesajı: 'Tüm seçenekler masada' ABD Başkan adayı Harris'ten 'İran'ı vururuz' mesajı: 'Tüm seçenekler masada' Haberi Görüntüle

EĞİTİMDE KESİNTİYİ AZALTMASI BEKLENİYOR

İngiltere'den Profesör Chris Whitty, bunun okullarda bulaşa ve eğitime ne gibi etkileri olacağına kafa yorduktan sonra karar verdiklerini söyledi ve bunun eğitimdeki kesintiyi azaltmak için faydalı bir yol olduğuna dikkat çekti. İngiltere'nin Baş Tıp Görevlileri vekili Jonathan Van-Team, çocuklara tek doz Pfizer aşısı teklif edileceğini ve bunun "mümkün olan en kısa zamanda" başlaması gerektiğini vurguladı. Bu hareket, okullar aracılığıyla verilmesi beklenen aşı için yaklaşık üç milyon çocuğun uygun olabileceği anlamına geliyor. Karar, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi'nin (JCVI) bu hareketi tavsiye etmeme kararının dört CMO tarafından gözden geçirilmesinden sonra geldi. 

Katile ABD kalkanı! THAAD füze savunma sistemi İsrail'e konuşlandırıldı! Katile ABD kalkanı! THAAD füze savunma sistemi İsrail'e konuşlandırıldı! Haberi Görüntüle

PFIZER VE MODERNA İÇİN ONAY

JCVI, geçtiğimiz hafta 12 ila 15 yaş arasındaki çocuklara yalnızca sağlık nedenleriyle Kovid-19 aşıları verilmesini tavsiye etmeyeceğini söyledi. İngiltere'de çocuklar yakın zamanda okula geri döndü ve yaz tatilini takiben vakaların artış göstermesine yönelik endişeler var.  JCVI, hükümete nihai kararı verirken 'okul eğitimi üzerindeki etkisi de dahi' olmak üzere "daha geniş konulara" bakması yönünde tavsiyede bulundu. 

Bağımsız düzenleyici, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), sıkı güvenlik ve etkililik standartlarını karşıladıktan sonra 12 yaş ve üzeri kişiler için Pfizer ve Moderna aşılarını onayladı.

Kaynak: Sky News
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading