Yandex Metrica

İngiltere'de İslam düşmanlığı anketi! Dörtte biri nefret ediyor

İngiltere'de İslam düşmanlığı anketi! Dörtte biri nefret ediyor

İngiltere'de yayınlanan yeni bir rapora göre ülkede halkın 4'te 1'inden fazlası Müslümanlara karşı olumsuz görüşler taşıdığını, İslam veya Müslüman karşıtı fikirlerin eğitimli ve zengin kişilerde de bulunduğu açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 18:42

Birmingham Üniversitesi'nin tarafından hazırlanan "Yemek Sofrası Önyargısı: Modern Britanya'da İslam Düşmanlığı" başlıklı rapora göre, İngilizler, İslam dini hakkında diğer dinlere göre daha olumsuz düşünüyor. 

İngilizlerin önemli bir kısmının Müslümanlar için yanlış görüşler taşıdığı ifade edilen raporda, YouGov tarafından yapılan bir ankete de yer verildi. 

Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim, karşılığında bize 1 tane F-35 verin Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim,... Haberi Görüntüle

LİSTENİN BAŞINDA İRLANDALILAR VAR 

Buna göre İngilizlerin yüzde 25,9'u, Müslümanlara karşı olumsuz görüşler taşıyor. Listenin başını ise yüzde 44,6 ile Romanlar ve İrlandalı gezgin topluluklar çekiyor. 

Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro harcadı: Atina bu görüntüleri konuşuyor Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro... Haberi Görüntüle

EN SEVİLMEYEN KESİN MÜSLÜMANLARDAN OLUŞUYOR

Ankete katılanların yüzde 9,9'u Müslümanlara karşı "çok olumsuz" hissederken, bu oran Yahudilere karşı yüzde 8,5, siyahilere karşı 6,4 ve diğer milletlerden beyazlara karşı yüzde 8,4 olarak öne çıkıyor.

Ünlü futbolcuya bakışları ele verdi! Prenes ile aşk iddiaları güçlendi! İspanya Kralı'nın sözleri ortalığı karıştırdı! Ünlü futbolcuya bakışları ele verdi! Prenes ile aşk iddiaları güçlendi!... Haberi Görüntüle

EĞİTİMLİ KESİM DE AYNI ÖNYARGIYA SAHİP

Araştırmayı yapan ekibin başkanı Birmingham Üniversitesi'nden Dr. Stephen Jones, "İslam'a ve Müslümanlara yönelik önyargı, yalnızca ırkçılığın birçok biçiminden çok daha yaygın olmakla kalmıyor aynı zamanda daha zengin ve iyi eğitimliler arasında da bu önyargının daha yaygın olduğu görülüyor." dedi.

Karadeniz'de dumanlar yükseliyor! Rusya'dan Kırım açıklaması: 33 İHA ve 10 USV imha ettik! Karadeniz'de dumanlar yükseliyor! Rusya'dan Kırım açıklaması: 33 İHA ve 10... Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN BAKAN GÖREVDEN ALINMIŞTI

Bu rapor Müslüman bakan Nusrat Ghani'nin 'Müslüman olması' nedeniyle görevden alındığını iddia etmesi sonrası yayınlandı. 

Ghani'nin iddiaları, Muhafazakar Parti'deki İslam düşmanlığı iddialarını yeniden gündeme getirmiş ve Başbakan Johnson konunun araştırılması talimatı vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading