Yandex Metrica

İngiltere'de ara seçimi kazanan George Galloway'den zafer kutlaması: Bu Gazze için!

Rochdale'de bir milletvekilinin hayatını kaybetmesi üzerine ara seçim yapılan İngiltere'de oyların yüzde 40'ını alan George Galloway, ''Bu Gazze için!'' dedi. Galloway, eski partisi olan İşçi Partisi'ne sert eleştirilerde bulundu.

Dünya

15.03.2024, 14:27

İngiltere'de eski İşçi Parti'nin vekili olan George Galloway, Rochdale'de bir milletvekilinin hayatını kaybetmesi üzerine yapılan ara seçimde oyların yaklaşık yüzde 40'ını aldı. Galloway, İsrail'in Gazze soykırımına vurgu yaparak, ''Keir Starmer; bu, Gazze için'' sözleri ile ana muhalefet İşçi Partisi liderine eleştirilerde bulundu.

Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez kıskaca alındı: Ada teslim bayrağını çekebilir Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez... Haberi Görüntüle

''GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ KATLİAMA ETTİĞİN YARDIMLARDAN DOLAYI BEDEL ÖDEYECEKSİN''

The Guardian gazetesinin haberine göre Galloway, Rochdale'de yapılan seçimin ilk sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, Starmer ve Muhafazakar Partili Başbakan Rishi Sunak'ı hedef aldı. Galloway, Starmer'e, ''İşgal altındaki Gazze'de, Gazze Şeridi'nde halihazırda devam eden felaketi mümkün kılma, cesaretlendirme ve koruma sağlama konusunda oynadığı rol için büyük bir bedel ödeyeceksin'' ifadelerini kullandı.

Galloway, Rochdale seçmenlerinin 12 bin 335 oyunu alarak, ara seçimi birinci olarak kazandı. İşçi Partisi'nin adayı ise oyların sadece yüzde 7,7'sini alabildi.

Galloway, Starmer'i hedef alarak yaptığı konuşmasında 'Bunun bir hareketi, bir sarsıntıyı, tektonik plakaların yer değiştirmesini, bir dizi seçim bölgesini'' beraberinde getirdiğini, geleneksel olarak bu hareketin kuzeybatıda ''Rochdale'' bölgesinde başladığını belirtti.

George Galloway, işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze'de ''Acil insani ateşkes'' için ilk kez bu ay içerisinde çağrıda bulunan eski partisi olan İşçi Partisi'ne eleştirilerde bulundu. Galloway, ''İşçi Partisi'ne nesillerdir sadık bir şekilde, geleneksel olarak kendilerine oy veren milyonların güvenini kaybettiği yönünde uyarı yapıldı'' ifadelerini kullandı.

Yahudiler ABD Kongresi'ni bastı: 'Özgür Filistin' sloganları attılar, Netanyahu'yu protesto ettiler Yahudiler ABD Kongresi'ni bastı: 'Özgür Filistin' sloganları attılar, Netanyahu'yu protesto... Haberi Görüntüle

GALLOWAY, ARA SEÇİMİN GAZZE KONUSUNDA REFERANDUM OLACAĞINI BELİRTMİŞTİ

Milletvekili Tony Lloyd'un 17 Ocak 2024 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından, Rochdale'de ara seçim yapıldı.

Yapılacak olan seçimde,  kampanya sırasında Galloway, ''Gazze konusunda bir referandum'' ifadelerini kullanarak, İşçi Partisi'ne karşı bir protesto imkanı olduğunu vurgulamıştı.

Bu seçimi de kazanmasının ardından George Galloway, yedinci kez milletvekili seçilmiş oldu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading