Yandex Metrica

İngiltere alarma geçti! Çin nükleer sırları ele geçirmiş olabilir

İngiltere alarma geçti! Çin nükleer sırları ele geçirmiş olabilir

İngiltere merkezli DailyMail gazetesi, bir kısmı Çin'e ait olan bir firmanın İngiltere'nin askeri tesislerine kablosuz internet sağlayarak bu ülkenin nükleer silahları ile gizli bilgilere ulaştığını iddia etti.

Dünya

23.01.2024, 20:22

DailyMail gazetesinin bir haberi İngiltere'yi alarma geçirdi. İngiltere ordusuna hizmet veren telekomünikasyon şirketi Media Force'un 46 askeri üsse internet sağladığı bildirildi. 

Bu tesislerin arasında İngiliz ordusunun Northwood'daki Genel Merkezi de bulunuyor. 

DailyMail gazetesi bu firmanın 2017 ile 2020 yılları arasında Hong Kong merkezli ve kısmen Çin devletine PCCW şirketi tarafından yönetildiğini yazdı.

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SIRLAR ELE GEÇİRİLMİŞ OLABİLİR 

Söz konusu haberde, Çinli şirketlerin, kanunen devletin istihbarat çalışmalarını desteklemekle yükümlü olduğuna dikkat çekildi. 

Eski bir güvenlik personeli, Savunma Bakanlığı'nın böyle bir duruma izin vermesinin "şok edici" olduğunu; bunun istihbari açıdan "altın madeni" olduğunu ifade etti.

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

BİLGİ GÜVENLİĞİNİ CİDDİYE ALIYORUZ 

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ise, bu durumun eski bir sözleşmenin konusu olduğu ve söz konusu şirketin Media Force ile ilişkisinin bulunmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Bilgi güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading