Yandex Metrica

İngiliz gazetesinden flaş iddia! Bin Ladin, El Kaide'nin Biden'a suikast yapmasını engellemiş

İngiliz gazetesinden flaş iddia! Bin Ladin, El Kaide'nin Biden'a suikast yapmasını engellemiş

İngiliz basınından Daily Mail'deki habere göre; Bin Ladin'in El Kaide'ye Biden'a suikast düzenlemeye çalışmasını yasakladığı görüşüne yer verildi. Bu kararın gerekçesinin de Biden'ın yetersiz bir başkan olacağı ve ülkeyi krize sokacağına inanması yüzünden alındığı açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 17:51

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi neticesinde 10 günde başkent Kabil'i ve ülke yönetimini ele geçiren Taliban, binlerce sivilin kaçış için kentteki havalimanına akın etmesine yol açtı. 

Bölgeden hemen her gün yürekleri dağlayan görüntüler gelirken, 11 Eylül terör saldırısının baş sorumlusu olan Bin Ladin'in 11 yıl önce El Kaide'ye verdiği emir açığa çıkartıldı.

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

'BİDEN, ABD'Yİ KRİZE SÜRÜKLEYECEK'

Hürriyet'in İngiliz Daily Mail gazetesinden aktardığı habere göre, Bin Ladin 2010 yılında Biden başkanlığının muhtemelen 'ABD'yi bir krize sürükleyeceği' hususunda emrindeki teröristleri uyardı. Ladin, lider olacağını umarak El Kaide'nin Biden'a suikast düzenlemesini yasakladı.

İngiliz gazetesi, söz konusu emri açığa çıkartan belgenin terör örgütü liderinin 2011 yılında ABD özel kuvvetleri tarafından öldürüldüğü evde bulunduğunu yazdı. Belgenin varlığını ilk kez 2012'de Washington Post'a açıklayan ABD istihbarat analistleri, Obama ya da Petraeus'a yönelik planların hiçbirinin gerçekçi olmadığının da altını çizmişti.

KAYNAK: HÜRRİYET

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading