Yandex Metrica

İlk kez bir ABD Başkan Yardımcısı Vietnam'ı ziyaret etti

İlk kez bir ABD Başkan Yardımcısı Vietnam'ı ziyaret etti

Vietnam'a ziyarette bulunan ilk ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, aktivist gruplarla buluşarak, işçi hakları ve bireysel özgürlük konularını ele aldı.

Dünya

02.05.2024, 14:37

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Güneydoğu Asya ziyareti kapsamında gittiği Vietnam'da aktivist gruplarla bir araya geldi.

ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı sarstı ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı... Haberi Görüntüle

"ÇİN, GÜNEY ÇİN DENİZİ'NDEKİ SALDIRGANLIĞINA SON VERMELİ"

Harris, aktivist gruplardan övgüyle bahsederken, "Karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmek istiyorsak bunu iş birlikçi bir şekilde yapmamız çok önemlidir. Toplu olarak sahip olduğumuz kaynakları en üst düzeye çıkarmak istiyorsak elbette hükümet de dahil olmak üzere topluluk liderleri, iş liderleri, sivil toplum gibi her sektördeki liderleri güçlendirmemiz gerekir." diyerek topluluk liderleriyle iş birliği vurgusu yaptı.

Güneydoğu Asya'daki ziyaretinin bölgede bulunan ülkelerle olumlu ilişki geliştirmekle beraber, ABD iş birliğini ve katılımını genişletmeyi amaçladığını vurgulayan Harris, ziyaretinde Çin'in, Güney Çin Denizi'ndeki saldırganlığına son vermesine dair söylemlerini artırdı. Harris, ABD'ye dönüş yolculuğuna başlamadan hemen önce basın toplantısı düzenleyerek, açıklamalar yapacak.

Vietnam'a ziyarette bulunan ilk ABD Başkan Yardımcısı olan Harris, Devlet Başkanı Nguyen Xuan Phuc'a, ABD ve Vietnam ilişkilerinin çeyrek asırda uzun bir yol katettiğini söyleyerek, Vietnam'ı Çin'in "zorbalığına" karşı koymak için ABD ile ortaklığa çağırmıştı. Vietnam ziyaretinde önce Singapur'da üst düzey devlet yetkilileriyle bir araya gelen Kamala Harris'in, görüşmelerde Singapur ile siber tehditler ve iklim değişikliğiyle mücadelenin yanı sıra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gibi konularda iş birliğini geliştirmek amacıyla anlaşmaya varıldığı belirtilmişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading