Yandex Metrica

İkinci bir dünya var! NASA duyurdu: Orada yaşam olabilir

İkinci bir dünya var! NASA duyurdu: Orada yaşam olabilir

NASA bilim adamları tarafından ikinci bir Dünya tespit edildi! 'Gliese 12b' adı verilen dış gezegen, Dünya'dan biraz daha küçük ve yaşanabilir olabilir.

Dünya

23.05.2024, 23:51

NASA, yeni bir keşifle 40 ışık yılı uzaklıkta, gelecekte insan yaşamına ev sahipliği yapabilecek Dünya benzeri bir gezegen tespit ettiğini duyurdu.

Daily Mail'in haberine göre 'Gliese 12b' adı verilen ötegezegen, gezegenimizden biraz daha küçük ve tahmini yüzey sıcaklığı 41 santigrat derece.

ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu Haberi Görüntüle

YENİ BİR DÜNYA

Gökbilimciler şimdi, Gliese 12b'nin Dünya benzeri bir atmosfere sahip olup olmadığını belirlemek için analiz etmeyi planlıyor. Bu, ötegezegenin, yüzeyinde su oluşması için doğru sıcaklığı koruyup koruyamayacağını ortaya çıkarabilir; bu, yaşamın desteklenmesi için gerekli bir koşuldur.

Gliese 12b, "bugüne kadar Dünya'ya en yakın, en ılıman dünya" olarak tanımlandı ve NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu tarafından gelecekteki keşiflere aday.

Uluslararası bir gökbilimci ekibi, Gliese 12b'nin tam yerini belirlemek için NASA'nın TESS'ini (Transit Exoplanet Survey Satellite) kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü önemli mesajlar: Yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz o üssü görmeleri yetecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü önemli mesajlar: Yeni bir doğalgaz gemisi... Haberi Görüntüle

"O GEZEGENDE YAŞAM OLABİLİR"

Merkezi'nde doktora öğrencisi olan Shishir Dholakia, "Gliese 12b, soğuk yıldızların etrafında dönen Dünya büyüklüğündeki gezegenlerin atmosferlerini koruyup koruyamayacaklarını incelemek için en iyi hedeflerden birini temsil ediyor; bu, galaksimizdeki gezegensel yaşanabilirliği anlamamızda kritik bir adım" dedi. 

Dholakia, "Gliese 12b sıcaklık açısından Dünya ile Venüs arasında yer aldığından, atmosferi bize gezegenlerin gelişirken izlediği yaşanabilirlik yolları hakkında çok şey öğretebilir" diye ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading