Yandex Metrica

Husiler duyurdu: ABD, İsrail ve İngiltere'ye ait 119 gemiyi hedef aldık

Husiler duyurdu: ABD, İsrail ve İngiltere'ye ait 119 gemiyi hedef aldık

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına karşılık Kızıldeniz'den İsrail gemilerinin geçişine izin vermeyen Yemen'deki İran destekli Husiler, bugün kadar toplamda 119 ABD, İsrail ve İngiltere gemisini hedef aldıklarını açıkladı. 

Dünya

23.05.2024, 19:22

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" operasyonundan başlayan İsrail soykırımına tepki gösteren Yemen'deki Husiler Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz'den İsrail gemileri ve İsrail'e yük taşıyan diğer ülkelere ait gemileri hedef alıyor. 

ABD ve İngilitere'nin müdahalesiyle saldırılarını genişleteren Husiler, ABD ve İngiltere gemilerinin geçişine de izin vermemeye başladı. Husilere ait Mesira Televizyonu, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin konuşmasını yayımladı. Bu hafta içerisinde Kızıldeniz, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu açıklarında 15 füze ve drone ile 8 saldırı düzenlediklerini hatırlatan Husi, bu saldırılarından birinin ise Akdeniz'de gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Husi, Kasım 2023'ten bu yana hedef alınan toplam gemi sayısını açıkladı. 

Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum ülkesine çıkarma yaptı Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum... Haberi Görüntüle

HUSİ TOPLAM SAYIYI DUYURDU

Zaman zaman ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki hedefleri vurmasının ardından karşı saldırılar başlatan Husiler, ABD ve İngiltere savaş gemilerini hedef aldıklarına dair açıklamalar yapmıştı. Toplam sayıyı açıklayan Husi, Gazze'ye destek gerekçesiyle eylemlerinin başladığı Kasım 2023'ten bu yana ABD, İsrail ve İngiltere'ye ait hedef aldıkları gemi sayısının 119'a ulaştığını söyledi. Husi'nin gemilerini hedef aldıklarını iddia ettiği ABD, İngiltere ve İsrail'den konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi.

İnsanlığın kaderini değişitrecek buluş! Deney farelerinde işe yaradı! Sıra insanlarda İnsanlığın kaderini değişitrecek buluş! Deney farelerinde işe yaradı! Sıra insanlarda Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği soykırıma güçlü tepki veren Yemen'deki Husiler, Kasım 2023'ten bu yana İsrail'e ait hedeflere saldırılar gerçekleştirdi. Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor. Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

İsrail'e ait gemileri savunmak için harekete geçen soykırım destekçisi ABD ise küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu duyurmuştu. ABD ve İngiltere'nin, Yemen'de kontrollerinde bulunan bölgelere saldırısı üzerine Husiler, bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacağını duyurdu. Husiler, 18 Aralık'tan bu yana  "Refah Muhafızı Operasyonu" adındaki görev gücünde yer alan gemileri hedef alıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading