Yandex Metrica

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'e tehdit: 'Sivillerin intikamını kanla alacağız'

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'e tehdit: 'Sivillerin intikamını kanla alacağız'

İsrail saldırısı nedeniyle birden fazla Lübnanlı sivilin öldürülmesini "katliam" olarak nitelendiren Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Nebatiye ve Savana'da kasıtlı bir şekilde sivilleri hedef aldığını ifade etti.

Dünya

08.03.2024, 06:22

Lübnan'ın başlenti Beyrut'ta düzenlenen "Şehitler Günü" programına video-konferans aracılığı ile katılan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in dört ayı aşkın zamandır Gazze'de sürdürdüğü saldırılar ve Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in Nebatiye ve Savana'ya yaptığı saldırıyı katliam olarak nitelendiren Nasrallah, işgal güçlerinin kastılı olarak sivilleri hedef aldığını söyledi. 

Arama kayıtları bulundu!  Trump'a suikast girişiminde bulunan saldırganın telefonunda 'Kraliyet ailesi' detayı! Arama kayıtları bulundu! Trump'a suikast girişiminde bulunan saldırganın telefonunda 'Kraliyet... Haberi Görüntüle

"SİVİLLERİN İNTİKAMINI KANLA ALACAĞIZ"

Bu saldırınıun intikamını askeri mevzileri vurarak değil kanla alacaklarını belirten Nasrallh, İsrail ile cephede çarpışmaya devam edeceklerini ifade etti. Hizbullah'ın işgal ordusuyla savaşacak gücü olduğuna dikkat çeken Hasan Nasrallah, "Direnişin (Hizbullah) Kiryat Şmona'dan Eliat'a kadar mesafe kat edecek özelliğe sahip füze gücü var." dedi. İsrail, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ve Savana'ya saldırı düzenlemiş, saldırılarda 3'ü çocuk 10 Lübnanlı hayatını kaybetmiş, 20'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır Haberi Görüntüle

İSRAİL-HİZBULLAH ÇATIŞMASI

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 205 Hizbullah mensubu öldürüldü.

Çatışmalarda ayrıca, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 41 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading