Yandex Metrica

Hırsızlık uydudan görüntülendi! On binlerce ton buğdayı böyle çaldılar

Hırsızlık uydudan görüntülendi! On binlerce ton buğdayı böyle çaldılar

Ukrayna tarım ürünlerini depolardan organize bir şekilde çalan Rus ordusunun hırsızlığı uydu fotoğraflarına yansıdı.

Dünya

15.02.2024, 11:52

İşgal altındaki Herson'dan buğday, Zaporijya'dan ayçiçek yağı çalan Rus ordusunun hırsızlığı uydu fotoğraflarına yansıdı. Yaklaşık 20 milyon tonluk ihracat rakamıyla geçtiğimiz yıla kadar dünyanın en büyük 5. buğday tedarikçisi olan Ukrayna'da silolar, savaştan dolayı malların gemiyle taşınamaması nedeniyle ağzına kadar dolu durumda. 

Bu nedenle tahıl ve yağ depoları, Rus ordusunun hırsızlığına sık sık konu oluyor. 7 Mayıs tarihinde Ukrayna basını Rus işgali altındaki Berdyansk Limanı'ndan buğday yüklü 5 geminin hareket ettiğini duyurmuş ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Akdeniz'e yol alan gemilerin muhtemel rotasının Mısır, Lübnan yahut Suriye olacağını bildirmişti. 

O gemilerden biri, 27 bin ton buğday taşıyan Matros Pozynich adlı kuru yük gemisiydi. Ukrayna topraklarından çalınan buğdayı Akdeniz'de Mısır, Lübnan ya da Suriye'ye nakleden gemi, Kırım'daki Sivastopol Limanı'na dönerek burada hangarlarını yeniden buğdayla doldurdu. 

ABD'li uydu şirketi MAXAR'ın yayınladığı fotoğraflar Matros Pozynich gemisinin 19 Mayıs'ta ikinci parti sevkiyat için Kırım'daki buğday silolarının kenarına demirlediğini ortaya koyuyor. Gemi, depolarını yine 27 bin ton buğdayla doldurduktan sonra Karadeniz'de seyre çıkarak İstanbul Boğazı'ndan geçti ve Suriye'nin Lazkiye kentine ulaştı. 

Uydu fotoğrafları Matros Pozynich'in 27 Mayıs itibariyle buğday yükünü Lazkiye'de boşalttığını gözler önüne serdi. Ukrayna'daki tarım ürünlerinin alenen çalınması organizasyonunda onlarca yük gemisinin görev aldığına kesin gözüyle bakılıyor.

Şimdiye dek yüzbinlerce ton buğday ve ayçiçek yağının Mısır ile Suriye'ye bu şekilde ulaştırıldığı, çalıntı malla elde edilen gelirin ise organizasyonda görevli Rus askerlerince pay edildiği sanılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading