Hindistan'dan füze denemesi! QRSAM test edildi

Hindistan'dan füze denemesi! QRSAM test edildi

Hindistan, ülkenin doğusunudaki Odisha eyaletinde Karadan Havaya Hızlı Tepki Füzesi'ni (QRSAM) test etti.

Dünya

23.01.2024, 19:46

Hindistan'ın ülkenin doğusundaki Odisha eyaletinde Karadan Havaya Hızlı Tepki Füzesi'ni (QRSAM) test etti. 

QRSAM'ın test atışları, Savunma Araştırma ve Geliştirme Teşkilatı (DRDO) ve Hindistan ordusu tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Kiev'e SpaceX şoku! Starlink uyduları Ruslara güç verdi: Elon Musk'tan Putin'e dev kıyak Kiev'e SpaceX şoku! Starlink uyduları Ruslara güç verdi: Elon Musk'tan... Haberi Görüntüle

TESTLER BAŞARIYLA YAPILDI 

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, farklı senaryolarda füze sistemlerinin kapasitesini değerlendirmek için çeşitli tehdit türleri ve yüksek hızlı hava hedeflerine karşı test atışlarının başarıyla yapıldığı kaydedildi.

Kassam Tugayları'ndan terör devletinin askerlerine pusu! Çok sayıda soykırımcı öldürüldü Kassam Tugayları'ndan terör devletinin askerlerine pusu! Çok sayıda soykırımcı öldürüldü Haberi Görüntüle

6 FÜZE ATEŞ EDİLDİ 

Açıklamada, deneme atışlarında uzun menzilli orta irtifa, kısa menzilli yüksek irtifa manevralı hedeflere karşı 6 füzenin ateşlendiği belirtildi.

Deneme atışlarında takip, atış, isabet ve kontrol mekanizmalarının doğruluğu gibi hedeflenen sonuçların tam olarak elde edildiği belirtilen açıklamada, QRSAM'ın hareket halindeki fırlatıcılar üzerinden de seri şekilde ateşlenebileceği bilgisi paylaşıldı.

Karadan havaya atış yapabilen QRSAM'ın kısa süre içerisinde Hindistan ordusunun kullanımına sunulması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading