Yandex Metrica

Hamas'tan Şam ziyareti: Beşşar Esad ile yeni bir sayfa açtılar

Hamas'tan Şam ziyareti: Beşşar Esad ile yeni bir sayfa açtılar

Hamas'tan üst düzey bir heyet Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştü.

Dünya

23.01.2024, 19:57

Hamas'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye başkanlığındaki bir heyet Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Şam'da biraraya geldi.

ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu Haberi Görüntüle

ARAP BAHARI'NA DESTEK VERMİŞTİ

Hamas 2011'de Arap Baharı'nı açıkça desteklemiş ve 2012'de Şam'daki merkezini boşaltmıştı. 10 yıl sonra Hamas ve Essad yönetimi ilişkileri yeniden tesis etmek üzere adım attı. 

Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu Haberi Görüntüle

'TARİHİ BİR GÖRÜŞME'

Görüşme sonrası el-Hayye Şam'da bir basın toplantısı düzenledi. Başkanla geçmişi geride bırakma konusunda anlaştıklarını belirten el-Hayye, "Bunu tarihi bir görüşme olarak nitelendiriyor ve Filistin-Suriye ortak hareketinin yeni başlangıcı olarak görüyoruz," şeklinde konuştu. El-Hayye bu yakınlaşmanın altında birden fazla etken olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

İsrail'in bazı Arap ülkeleri ile ilişkilerini düzeltmesinin de bu nedenlerden biri olduğunu vurguladı. El Hayye "Filistin davasının bir Arap destekçiye ihtiyacı var.

Reuters'e konuşan Filistinli siyasi analist Mustafa Savvaf, Türkiye dahil bir çok ülkede desteği azalan Hamas'ın tekrar güç kazanmak için Şam'a yaklaştığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading