Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamas'tan İsrail'i devirmek için yeni taktik: Netanyahu'nun ordusu böyle bozguna uğrayacak

Hamas'tan İsrail'i devirmek için yeni taktik: Netanyahu'nun ordusu böyle bozguna uğrayacak

ABD merkezli savaş gözlemcisi kuruluşlar, Filistinli grupların, burada İsrail saldırısına maruz kalacakları sokaklar yerine binalar arasında hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayan “savaş yerleşkeleri” kurduklarını açıkladı.

Dünya

25.05.2024, 12:46

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları tüm hızıyla devam ederken Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) ve Kritik Tehditler Projesi (CTP) Cibaliye'de süren çatışmaları raporlaştırdı.

ABD merkezli savaş gözlemcisi kuruluşlar, Cibaliye'deki çatışmalara ilişkin bir rapor yayınlarken Hamas'ın yeni taktiğinden bahsetti.

Fransa'da aşırı sağ birleşiyor: Macron 'topal ördek' mi olacak? Fransa'da aşırı sağ birleşiyor: Macron 'topal ördek' mi olacak? Haberi Görüntüle

SAVAŞ YERLEŞKELERİ KURULDU

Savaş gözlemcileri, 8 aydır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampındaki Filistinli grupların, İsrail saldırısına maruz kalacakları sokaklar yerine binalar arasında hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayan savaş yerleşkeleri kurduklarını bildirdi.

Türkleri bu füze ile vuracağız diyen Hindistan'a şok: Brahmos mühendisine casusluk suçlaması Türkleri bu füze ile vuracağız diyen Hindistan'a şok: Brahmos mühendisine... Haberi Görüntüle

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

ABD merkezli savaş gözlemcisi kuruluşlar, 11 Mayıs tarihinden bu yana Cibaliye'de saldırılar düzenleyen İsrail ordusunun, kamp bölgesindeki Filistinli direnişçileri Gazze'nin diğer bölgelerine kıyasla “daha cesur” olarak nitelendirdiğini belirtti. Savaş gözlemcileri ayrıca bölgedeki çatışmaların en şiddetlisinin yaşandığını kaydetti.

Hazine avcılarının hayallerini süsleyen keşif: 1000 yıllık hazine tüyleri diken diken etti Hazine avcılarının hayallerini süsleyen keşif: 1000 yıllık hazine tüyleri diken... Haberi Görüntüle

HAMAS SAVAŞTA ETKİLİ KALABİLDİ

Söz konusu kuruluşlar, Cibaliye'nin kontrolü için iki haftadır süren savaşın Hamas'ın “bölgeyi bilinçli bir şekilde savunduğunu” gösterdiğini kaydetti. Kuruluşlar ayrıca, Netanyahu'nun ordusuna yönelik alışılmadık derecede yüksek saldırı oranlarının arttığını belirtti. Bu durum Hamas'ın ekim ayında Cibaliye tabur komutanlarını kaybetmelerine rağmen “savaşta etkili” kalabildiğini kanıtladığına işaret.

Mbappe'den Fransızlara seçim çağrısı: Onlara oy vermeyin Mbappe'den Fransızlara seçim çağrısı: Onlara oy vermeyin Haberi Görüntüle

HAMAS DERİN BİR KADROYA SAHİP

Ayrıca Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) ve Kritik Tehditler Projesi (CTP) “Hamas askeri kanadını geleneksel bir ordu gibi örgütlemiş ve onu yönetmek için deneyimli askeri komutanlardan oluşan derin bir kadro geliştirmiştir. Hamas, İsrail'in yoğun askeri baskısına rağmen savaşmaya devam etmek için bu geleneksel askeri yapıyı kullanıyor.'' açıklamasını yaptı.

 

Habere Tepki Ver

10

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading