Yandex Metrica

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi arabuluculara sunduk'

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi arabuluculara sunduk'

Hamas'tan yapılan açıklamada İsrail ile ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifin Katar ve Mısır'daki arabuluculara iletildiği duyuruldu.

Dünya

28.03.2024, 22:54

Filistin direniş hareketi Hamas, İsrail ile ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin Telegram hesabından bir açıklama yapttı. Açıklamada "Bugün (14 Mart) hareket, uzlaşma için gerekli gördüğü ilke ve temellere dayanan kapsamlı bir teklifi arabulucu kardeşlere (Mısır-Katar) sundu." denildi. Hamas'ın daima Filistin halkının haklarını korumaya devam edeceği vurgulanan açıklamada hareketin ilettiği teklifin içeriğinde esir değişimi dosyasının da bulunduğu belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Bu adım, Mısır ve Katar'daki arabulucu kardeşler aracılığıyla, Gazze'de halkımıza yönelik saldırıyı durdurmak, onlara yardım sağlamak, yerinden edilenlerin geri dönmesini ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesini sağlamak için yürütülen müzakerelerin takibinin bir parçasıdır."

İran'ın BM Daimi Temsilciliği: 'İsrail'e saldırı sonuçlandı' İran'ın BM Daimi Temsilciliği: 'İsrail'e saldırı sonuçlandı' Haberi Görüntüle

HAMAS-İSRAİL MÜZAKERELERİ

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta bir görüşme gerçekleştirilmişti. Müzakerelerin devamı Fransa'nın başkenti Paris'te devam etmiş, bu devam görüşmelerine Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyeti katılmıştı. Görüşmeler 24 Şubat'ta sona ermişti. 

Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin açıklaması sosyal medyada olay yarattı! Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

Aksa Tufanı harekatı sonrası İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de en 13 bin 500 çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bini aşkın Filistinli sivil öldürüldü. 73 binden fazla sivil ise bu saldırılar sonucu yaralandı. Yerel kaykanlar bina enkazlarında binlerce kişi olduğunu ve bunlardan çok önemli kısmının uzun süredir orada bulunduğunu ve çıkarılamadığını bildiriyor. İşgalci İsrail ordusu, sivillerin bulunduğu her noktayı hedef alarak okul, hastane, ibadethane, konut demeden bombalıyor. Uluslararası örgütlerin ve devletlerin saldırıları durdur çağrısına kulak tıkayan İsrail, ABD ve İngiltere'den aldığı cesaretle saldırılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Saldırılarda İsrail ordusu da kayıplar veriyor. İç kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan bu kayıplar işgal devleti tarafından 590 asker olarak açıklandı. Fakat kayıpların çok daha fazla olduğu, hükümetin bu kayıpları kamuoyu baskısı nedeniyle açıklamadığı belirtiliyor. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne ara verilmiş daha sonra bu ara 3 gün daha uzatılmıştı. İlan edilen insani arada 81 İsrailli esire karşılık 240 Filistinli esir serbest bırakılmıştı. Ancak insani aralar İsrail'in keyfi tutuklamalarını engellemedi. İsrail güçleri işgal edilen topraklarda çok sayıda Filistinliyi gözaltına almaya, tutuklamaya ve hatta öldürmeye devam etti. İşgal altında tutulan Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten beri öldürülen Filistinli sayısı 424 olarak kayıtlara geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading