Yandex Metrica

Hamaney'in karanlıkta büyüttüğü oğlu: İran'ı İran yapan kilit isim: Mücteba Hamaney

Hamaney'in karanlıkta büyüttüğü oğlu: İran'ı İran yapan kilit isim: Mücteba Hamaney

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in kimselere göstermeden, kör kuyularda büyüttüğü oğlu Mücteba Hamaney'in Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde parmağı olduğu düşünülüyor. Peki İran'ın en etkili ismi, gölge yöneticisi Mücteba Hamaney kimdir?  

Dünya

23.05.2024, 12:44

İran Cumhurbaşkanı Reisi, 4 gün önce geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetti. Yaşanan bu olayın ardından 'Suikast' iddiaları gündeme gelirken ABD medyası okları dini lider Ayetullah Hamaney ve 'Gizemli' oğluna çevirdi. 

Sır ölümde perdeyi aralamak isteyen yetkililer, ABD medyasının hedef gösterdiği, Hamaney'in kamuoyundan uzak, gölgelerde büyüttüğü oğlu Mücteba Hamaney araştırılıyor.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre Hamaney'in kamuoyundan uzak, gölgelerde büyüttüğü gizemli oğlu Mücteba Hamaney'in İran'da yönetimi ele almaya hazırlandığı iddia ediliyor. İranlılar tarafından muamma olan Mücteba Hamaney, kamuya açık bir görev sürdürmediği ve kamu karşısında çıkıp konuşmadığı bilinmekte.

Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah yapıyor! Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah... Haberi Görüntüle

İSTİHBARATIN GİZEMLİ İSMİ Mİ?

İran'ın istihbarat ve güvenlik teşkilatlarında etkin rol sahibi insanlarla yıllardır temasta olduğu düşünülen Mücteba Hamaney'in merhum Cumhurbaşkanı Reisi yönetiminin altında 'Gölgelerde gizlice güçlendiği' belirtiliyor.

Reisi'nin 85 yaşındaki dini lider Hamaney'in koltuğunda gözü olduğunu vurgulayan Wall Street Journal gazetesi, Reisi'nin geçirdiği şüpheli helikopter kazasında Mücteba Hamaney'in olduğunu düşünüyor. Babasının koltuğuna geçmek için özel olarak eğitilen Mücteba hakkında çıkan iddialara ise İran yönetimi kabul etmiyor.

Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü'nde misafir araştırmacı, İran uzmanı Hamidreza Azizi, Hamaney'in en zorlanacağı konunun ise Reisi'nin özelliklerine sahip olan birisini bulmak olduğu belirtildi. Azizi, ''Mücteba'nın gölge rolünü kamuoyu denetiminden uzak tutarken gücünü de koruması ve hatta artırması için ortam oluşturacaktır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading