Yandex Metrica

Halife Hafter Trablus'u işgal etseydi müdahale ederdik

Halife Hafter Trablus'u işgal etseydi müdahale ederdik

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebun, Libyalı Darbeci Emekli General Halife Hafter'in Trablus'u işgal etmesi halinde müdahaleye hazırlandıklarını söyledi

Dünya

23.01.2024, 17:32

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebun, dün el-Cezire’ye verdiği röportajda, Cezayir ve bölgedeki gelişmelere dair önemli açıklamalar yaptı.

Tebun, ülkesinin Libya, Filistin ve Batı Sahra politikasına değindiği röportajda, Libyalı Darbeci Emekli General Halife Hafter’e bağlı militanların başkent Trablus’a yönelik saldırısına müdahale etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Trablus’un paralı militanlar tarafından yönetilen bir Arap başkenti olmasına göz yumamayacaklarını belirten Tebun, “Cezayir olarak, Trablus’un düşmesini engellemek için öyle ya da böyle müdahale etmeye hazırdık” dedi.

Cezayir, Hafter’e bağlı militanların saldırılarını sürdürdüğü dönemde “Trablus kırmızı çizgimizdir” açıklamasını yapmıştı. Röportajda bu açıklamayı hatırlatan Tebun, “Kırmızı çizgi derken bunu kastediyorduk. Sanırım mesajımız yerine ulaştı” ifadelerini kullandı.

Hirak hareketi ülkeyi kurtardı

Cezayir Cumhurbaşkanı, 2019 yılının başında başlayan ve eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın iktidardan çekilmesine sebep olan Hirak protestolarına da değindiği röportajda, bu protestoların ülkeyi kurtardığını dile getirdi.

Tebun, Hirak hareketi için “13 milyon Cezayirli, ülkesini kurtarmak için bir araya geldi” derken, Cezayir’de devam eden protestolar için ise “kimliği belirsiz ve ne talep ne de fikir noktasında birlik olmayan protestolar” değerlendirmesini yaptı.

İsrail ile normalleşmeyeceğiz

El-Cezire’ye verdiği röportajda, başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fas olmak üzere bazı Arap ülkelerinin İsrail ile normalleşme kararı almasını eleştiren Tebun, “Filistin davasına yönelik tavrımız değişmeyecek” dedi

Arapların Filistin’de barış ve toprak ülkesinde mütabık olduğunu anlatan Tebun, “Cezayir de bu fikre katılıyor. Ne barış var ne toprak öyleyse neden normalleşelim?” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading