Yandex Metrica

Gelecek ay Beyaz Saray'a gidecek: Yeni NATO Genel Sekreteri için bir aday daha!

Gelecek ay Beyaz Saray'a gidecek: Yeni NATO Genel Sekreteri için bir aday daha!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görev süresi bu yılın eylül ayında doluyor. Stoltenberg'in yerine geçmesi muhtemel isimler arasında Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen de eklendi.

Dünya

23.01.2024, 20:57

ABD Başkanı Joe Biden, gelecek ay Beyaz Saray'da Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'i ağırlayacak. Bu açıklamanın ardından Danimarkalı liderin NATO'nun başına geçeceği iddiaları da hız kazandı.

NATO Genel Sekreterliği koltuğuna geleneksel olarak Avrupalı bir lider oturuyor. Fakat bu isim Washington'ın onayını almak zorunda.

ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı sarstı ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı... Haberi Görüntüle

FREDERIKSEN GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYOR

Mette Frederiksen, ittifak üyelerinin kadın genel sekreter talebini de karşılayan adaylardan biri. Danimarka lideri kilit önemdeki Ukrayna savaşı konusunda Kiev'e güçlü bir destek verse de, ittifakın doğu kanadındaki bazı ülkeler kadar şahin bir politika izlememesi onu NATO liderliği konusunda öne çıkarıyor.

Konuyla ilgili Politico'ya konuşan bir Batı Avrupalı diplomat Frederiksen'in ciddi bir aday olduğunu belirtirken, bir başka diplomatsa Danimarka liderinin Ukrayna savaşında sergilediği tutumun önemli olduğunu söyledi.

'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm dünya tehlike altında! 'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm... Haberi Görüntüle

RASMUSSEN ENGEL Mİ?

Frederiksen'in adaylığı konusunda 2009-2014'te yine eski bir Danimarka lideri olan Anders Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği yapmış olmas soru işaretlerine neden oluyor. Bazı ülkeler daha önce genel sekreterlik yapmış bir ülkeden yeniden bir genel sekreter seçilmesine soğuk bakıyor.

Eyvah demokrasi(!) Kaos organizatörü Soros Vakfı Harris'e desteğini açıkladı: Türkiye'yi gezi dünyayı iç savaşlarla karıştırmışlardı Eyvah demokrasi(!) Kaos organizatörü Soros Vakfı Harris'e desteğini açıkladı: Türkiye'yi... Haberi Görüntüle

BAŞKA ADAYLAR DA VAR

Jens Stoltenberg sonrası dönem için Frederiksen'le beraber Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace gibi isimlerin de adı geçiyor.

Daha önce Avrupa Komisyonu Başkanı ve eski Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in ismi de NATO Genel Sekreterliği için adaylardan biri olarak ortaya atılmış ancak Von der Leyen'in görevi istemediği iddia edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading