Yandex Metrica

Gazze'ye geçici liman! İnşası kaç gün sürecek? Pentagon'dan açıklama

Gazze'ye geçici liman! İnşası kaç gün sürecek? Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı, ABD'nin aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze sahiline insani yardımları ulaştırmak amacıyla kurmayı planladığı geçici limanın inşasının 60 günü bulabileceğini açıkladı.

Dünya

24.03.2024, 01:20

Terör devleti İsrai'in Gazze'ye saldırılarında 5 ay geride kaldı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, yaşlı demeden herkesi vuran işgalciler, şu ana kadar 30 binden fazla masum Filistinliyi katletti. Sivilleri vurmaya devam eden İsrail askerleri, yardım bekleyen Filistinlileri katletmeye devam ederken Gazze'de açlıktan susuzluktan onlarca çocuk hayatını kaybetti. İsrail, ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Gazze'de geçici liman kurulması gündemde.

ABD Başkanı Joe Biden, başkanların yıllık olarak Kongre ortak oturumunda yaptığı konuşmasında Amerikan ordusuna, Gazze sahiline geçici bir liman kurulması yönünde talimat verdiğini açıklamıştı.

Petrol provokasyonu! DEM'li vekil boru hattını hedef gösterdi: Binlerce Şırnaklının çalıştığı bölgede istihdam yok dedi Petrol provokasyonu! DEM'li vekil boru hattını hedef gösterdi: Binlerce Şırnaklının... Haberi Görüntüle

GEÇİCİ LİMAN KURULACAK

Geçici liman ile Gazze'ye deniz yoluyla daha yüksek miktarda insani yardımın gireceğini ancak Amerikan askerlerinin Gazze'ye ayak basmayacağını belirten Biden, "Bu geçici liman yüksek miktarda insani yardımın her gün Gazze'ye girişini mümkün kılacaktır ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır. İsrail, Gazze'ye daha fazla insani yardım girişine izin vermeli ve insani yardım çalışanlarının ateş altında kalmadığından emin olmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye çevirdiler 1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye... Haberi Görüntüle

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, söz konusu liman hakkındaki soruları cevapladı.

Gazze'deki geçici limanın kurulumunun bölgedeki müttefik ve ortaklarla yapılacağını belirten Ryder, ''Limanın kurulumu için Virginia eyaletindeki 7 ulaştırma tugayından askerlerin görevlendirildi. Geçici limandan yardım ulaştırılması işlemleri sırasında ABD askerinin Gazze'de sahaya inmeyecek.'' dedi.

1.100 km dar geldi: Askerler 13 saat boyunca çalıştı: Sınır hattına 10.000'den fazla mayın döşendi 1.100 km dar geldi: Askerler 13 saat boyunca çalıştı: Sınır... Haberi Görüntüle

SAHADA GÜVENLİĞİ KİM SAĞLAYACAK?

Sahada güvenliği İsrail’in sağlayıp sağlamayacağı sorularına ise "Bölgedeki ortaklarımızla planlama ve koordinasyon yapmaya devam ediyoruz." yanıtını verdi.

Anketlerde kim önde? Trump ile Harris arasındaki oy farkı bakın kaç puana düştü Anketlerde kim önde? Trump ile Harris arasındaki oy farkı bakın... Haberi Görüntüle

''6O GÜN SÜREBİLİR''

Geçici limanın inşası için 1000'den fazla ABD kuvvetine ihtiyaç duyulacağını söyleyen Ryder, limanın inşasının 60 günü bulabileceğini ve sonrasında Gazze'ye günlük 2 milyon öğün yardım sağlanacağını söyledi.

Ryder, gazetecilerin, halihazırda zaten açlıkla mücadele eden Gazze'nin günlük 6,6 milyon öğün yiyeceğe ihtiyacı olduğu, 60 gün daha beklemek yerine niye Gazze'deki mevcut limanların kullanılmadığı yönündeki sorularını ise, "Acil yardım ihtiyacı için havadan indirme ile şu an yapabileceğimiz bu." diye cevapladı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading