Yandex Metrica

Gazze'de uluslararası güç planı: 3 ülke sorumlu olacak

Gazze'de uluslararası güç planı: 3 ülke sorumlu olacak

İsrail basınına göre, ABD ile Gazze'de çok uluslu güç oluşturulması için ilerleme sağlandı. ABD unsurlarını içerip içermeyeceği netlik kazanmayan çok uluslu gücün üç Arap ülkesinden oluşacağı ifade edildi ancak bu ülkelerin adı verilmedi.

Dünya

11.04.2024, 14:41

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor.

Ramazan ayında bile kan dökmeye devam terör devleti, şu ana kadar 33 bine yakın masum Filistinliyi katletti.

Bebek katili Binyamin Netanyahu, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken İsrail basından dikkat çeken bir iddia geldi.

İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a saldırı için tarih belirlendi İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE ULUSLARARASI GÜÇ PLANI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, Gazze'de çok uluslu güç oluşturulması konusunda ABD'de yaptığı görüşmelerde ilerleme kaydedildiği öne sürüldü.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde, Gallant'ın, geçen hafta Washington'a yaptığı ziyaret sırasında, ABD'li yetkililerle, bölgenin güvenliğinden ve insani yardım girişinden sorumlu olacak çok uluslu gücün Gazze'de görevlendirilmesi konusunda müzakerelerde bulunduğu iddia edildi.

Gallant, bu görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya iletti.

Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de Gazze ayaklanmasına katıldı Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de... Haberi Görüntüle

ÜÇ ARAP ÜLKESİ SORUMLU OLACAK

ABD unsurlarını içerip içermeyeceği netlik kazanmayan çok uluslu gücün üç Arap ülkesinden oluşacağı ifade edildi ancak bu ülkelerin adı verilmedi.

ABD merkezli haber sitesi Axios, 28 Mart'ta Gallant'ın, ABD'ye Gazze'de görevlendirilmek üzere çok uluslu güç oluşturma teklifinde bulunduğunu bildirmişti.

İsrail'in, bu yolla, Hamas'ın savaş bittikten sonra Gazze'de yeniden kontrolü ele geçirmesine engel olmaya çalıştığı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading