Yandex Metrica

Gazze'de kıtlık baş gösterdi: Çocuklara hayvan yeminden ekmek yapılıyor!

Gazze'de kıtlık baş gösterdi: Çocuklara hayvan yeminden ekmek yapılıyor!

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyi başta olmak üzere dört bir yanında yüz binlerce insan açlıkla mücadele ediyor. Açlık krizinin kritik eşiği geçtiği ve kimi ailelerin çocukları için hayvan yemlerinden ekmek yaptığı belirtiliyor.

Dünya

26.02.2024, 09:32

İsrail'in elektrik ve su tedariki ile yardım ve yakıt girişini kesmesi nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının 2 milyona ulaştığı Gazze'de halk insani felaketle mücadele ediyor. İsrail’in, yardım konvoylarının girişine izin vermemesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde yaşanan gıda sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. Gazze'de yaşayanların bulduğu çözüm ise dünyada tüm insanlığın insanlığını sorgulatacak düzeyde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü önemli mesajlar: Yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz o üssü görmeleri yetecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü önemli mesajlar: Yeni bir doğalgaz gemisi... Haberi Görüntüle

HAYVAN YEMİNDEN EKMEK YAPILIYOR

Gazze’de yaşayan eczacı Avni Bursh, bölgede yaşayan  insanların çaresizlikten hayvan yemlerini öğüterek un haline getirdiğini belirtti. Çocuklara çoğunlukla hayvan yeminden ekmek yapıldığını anlatan Bursh, sebze ve meyvelerin neredeyse bulunmadığını, var olanlarınsa çok pahalı olduğunun altını çizdi. 

TEK LOKMA YEMİYORLAR 

Binlerce Filistinli tek lokma yemeden günler geçiriyor. Bölgedeki Filistinlilerin çoğunluğu güvenli ve temiz gıda bulamama nedeniyle ciddi bir açlık sorunu yaşıyor. Bir deri bir kemik kalmış bedenleri ve çökmüş gözleriyle Gazzeliler hayatta kalma için yiyecek sağlamanın yollarını arıyor.

Yarıştan çekil! Biden'a baskı artıyor: Son çağrı Demokrat Senatör Jon Tester'dan geldi Yarıştan çekil! Biden'a baskı artıyor: Son çağrı Demokrat Senatör Jon... Haberi Görüntüle

BANKALAR KAPATILDI 

Gazze’nin kuzeyine para transferinin yasaklandığını, bankaların kapatıldığını da belirten Bursh, çalışanlara maaş ödenemediğini, yevmiyeli çalışanlarınsa işsiz olduğunu dile getirdi.

ABD'den gözdağı! Rusya'dan nükleer resti: 'Çeşitli senaryolara hazırlıklı olmalıyız' ABD'den gözdağı! Rusya'dan nükleer resti: 'Çeşitli senaryolara hazırlıklı olmalıyız' Haberi Görüntüle

YARDIM KONVOYLARININ GİRİŞİNE İZİN VERİLMİYOR 

Birleşmiş Milletler (BM), kuzeydeki küçük çocuklar arasında akut yetersiz beslenmenin keskin bir şekilde arttığı ve şu anda yüzde 15’lik kritik eşiğin üzerinde olduğu konusunda uyardı. Dünya Gıda Programı (WFP) ise BBC’ye yaptığı açıklamada, kuzeye giden son 5 yardım konvoyundan 4’ünün İsrail güçleri tarafından durdurulduğunu, bunun da Gazze şehrine yapılan teslimatlar arasında iki haftalık bir boşluk anlamına geldiğini ifade etti. 

Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı arayışını sürdürüyor Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı... Haberi Görüntüle

BULAŞICI HASTALIKLAR YAYILMAYA BAŞLADI 

Çocuklar başta olmak üzere Filistinliler yetersiz beslenmeden muzdarip, bu da bağışıklığın zayıflamasına ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden oluyor. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) geçen kasım ayında yaptığı açıklamada İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde yaşayan herkesin gıda güvensizliği yaşadığını duyurdu.

ABD'nin eski başkanı George W. Bush Trump ve Biden ile dalga geçti: İkisinden de gencim ABD'nin eski başkanı George W. Bush Trump ve Biden ile... Haberi Görüntüle

YARDIMLAR BÖLGEYE ULAŞILMIYOR 

Dünya Gıda Programı (WFP) ekiplerinin gıda ihtiyacının büyük olduğu Gazze Şeridi'nin çoğu bölgesine düzenli olarak ulaşamadığını açıkladı. WFP'nin açıklamasında, "Kıtlığı önlemek için insanların açlık çektiği Gazze'nin her bölgesine güvenli ve düzenli erişime ihtiyacımız var. Yeni yılda şu ana kadar her gün daha fazla Dünya Gıda Programı kamyonu Gazze'ye geçebiliyor ancak Gazze'nin gıda ihtiyacının büyük olduğu çoğu bölgesine düzenli olarak ulaşamıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading