Yandex Metrica

Gazze'de ateşkes uzatılacak mı? Biden'la görüşen Netanyahu şartını açıkladı

Gazze'de ateşkes uzatılacak mı? Biden'la görüşen Netanyahu şartını açıkladı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen insani aradaki 3. günde, İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli çocuk esir serbest bırakıldı. Hamas da 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri Kızılhaç'a teslim etti. Peki ateşkes uzatılacak mı? ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu'dan konuya ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Dünya

23.01.2024, 21:46

Dünyanın gözü önünden eşi benzeri olmayan soykırıma imza atan ve 14 bini aşkın masum Filistinliyi hayattan koparan İsrail ile Hamas arasında 4 günlük ateşkes anlaşmasının ardından başlayan rehine takası tüm hızıyla devam ediyor. Hamas, 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu rehineyi Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti. İsrail de buna karşılık 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Böylece rehine takasının 3. ayağı da dün akşam saatlerinde tamamlandı. Peki ateşkes uzatılacak mı? ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu'dan konuya ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Son dakika: Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde! Son dakika: Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın... Haberi Görüntüle

JOE BIDEN, NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

Savaşın başladığın günden bu yana terör devletine koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptıkları telefon görüşmesinde ateşkesin uzatılmasını görüştü. Netanyahu, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti; "Her 10 rehineye karşılık ateşkesin bir gün uzatılmasını memnuniyetle karşılarız. Biden'a ateşkesin sonunda İsrail'in tüm gücüyle Gazze operasyonuna devam edeceğini söyledim." 

Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü... Haberi Görüntüle

BIDEN: AMACIMIZ DEVAM ETTİRMEK

ABD Başkanı Joe Biden ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Netanyahu ile konuşacağını, hedefinin ateşkesin bugünden sonra da devam etmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Joe Biden açıklamasında, 4 yaşındaki bir Amerikalının Hamas tarafından serbest bırakıldığını belirterek, "Daha fazla Amerikalının serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat kaynaklardan adaylık iddiası Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas'tan da insani ateşkesi uzatmaya yönelik açıklama geldi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, İsrail ile sağlanan rehine takası ve çatışmalara "insani ara" verilmesini içeren mutabakatın, daha fazla rehinenin serbest bırakılması doğrultusunda uzatılması için çalışıldığı vurgulandı.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading