Yandex Metrica

Gazze'de ateşkes sağlanacak mı? Hamas İsrail'in kabul etmediği şartları tek tek sıraladı

Gazze'de ateşkes sağlanacak mı? Hamas İsrail'in kabul etmediği şartları tek tek sıraladı

Hamas, Gazze Şeridi'nde ateşkes için müzakerelere devam edeceğini duyururken İsrail'in kabul etmediği şartları tek tek sıraladı. Hamas'tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, halkımıza yönelik saldırıların kapsamlı bir şekilde durdurulmasını sağlayacak bir anlaşmaya varmak için gereken esnekliği gösterdi. Ancak işgal devleti İsrail, kalıcı ateşkes, yerinden edilenlerin geri dönüşü, Gazze Şeridi'nden çekilme ve halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda anlaşmanın öngördüğü şartlardan kaçınıyor." ifadelerine yer verildi.

Dünya

14.03.2024, 08:22

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 5 ay geride kalırken tarafların ateşke görüşmeleri devam ediyor. 

Savaş'ın başından bu yana İsrail'in yanında saf tutan ve bebek katili Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayından önce ateşkesin sağlanabileceğini söylemişti. 

Ancak Kahire'de devam eden ateşkes görüşmelerine ilişkin Hamas'tan yeni bir açıklama geldi.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: İSRAİL'İN KABUL ETMEDİĞİ ŞARTLAR SIRALANDI

Hamas'tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, halkımıza yönelik saldırıların kapsamlı bir şekilde durdurulmasını sağlayacak bir anlaşmaya varmak için gereken esnekliği gösterdi. Ancak işgal devleti İsrail, kalıcı ateşkes, yerinden edilenlerin geri dönüşü, Gazze Şeridi'nden çekilme ve halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda anlaşmanın öngördüğü şartlardan kaçınıyor." ifadelerine yer verildi.

Kızıl Gezegen'de saf kükürt bulundu iddiası! Dünya NASA'dan açıklama bekliyor Kızıl Gezegen'de saf kükürt bulundu iddiası! Dünya NASA'dan açıklama bekliyor Haberi Görüntüle

BIDEN: ATEŞKES HAMAS'A BAĞLI

Açıklamanın devamında Hamas'ın arabulucular üzerinden müzakerelere devam edeceği vurgulandı. ABD Başkanı Joe Biden ise dün konuya ilişkin ayptığı açıklamada Gazze Şeridi'nde olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas'a bağlı olduğunu söylemişti.

ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız' ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız' Haberi Görüntüle

''HAMAS'TAN CEVAP BEKLENİYOR''

İsrail'in "Kanal 13" televizyonu dün İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Binyamin Netanyahu hükümetinin aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de ateşkes ve esir takası konusundaki teklifinin iletildiğini ve Hamas'tan cevap beklendiğini belirtmişti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen görüşmelerin "çöktüğü" şeklindeki haberlere karşılık, "Durumda bir değişiklik yok." açıklamasıyla sürecin devam ettiği teyit edilmişti.

Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Haberi Görüntüle

TARAFLAR ARASINDA MÜZAKERELER

Hatırlanacağı üzere Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında, esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta bir araya gelinmişti. Daha sonrasında bu müzakereler Fransa'nın başkenti Paris'te devam etmişti. Paris müzakereleri, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

Mısır medyası son olarak, 3 Mart'ta Kahire'de Mısır, Katar, Hamas ve ABD'nin katılımıyla müzakerelerin başladığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading