Yandex Metrica

Gazze'de ateşkes ne zaman olacak? Hamas tarih verdi

Gazze'de ateşkes ne zaman olacak? Hamas tarih verdi

İsrail ile Hamas arasında yakın bir zamanda ateşkes anlaşmasının imzalanması konuşulurken Wall Street Journal gazetesi dikkat çeken bir habere imza attı. Adının açıklanmaması şartıyla gazeteye konuşan yetkili, arabulucuların, tarafların birkaç gün içinde anlaşmaya varabileceğinden bahsetti. Yetkilinin açıklamasına göre; rehinelerin serbest bırakılması konusunda ancak Ramazan ayının ilk haftasında bir anlaşmaya varılabilir.

Dünya

19.03.2024, 14:06

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarında 4 ay geride kalırken 30 binden fazla masum Filistinli hayatnı kaybetti.

Ateşkes anlaşmasının yakın bir zamanda gerçekleşmesi beklenirken ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi çarpıcı bir habere imza attı.

Wall Street Journal'ın haberinde, üst düzey bir Hamas yetkilisinin aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana tutulan Gazze'de ateşkese ilişikin açıklamaları aktarıldı.

Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim, karşılığında bize 1 tane F-35 verin Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim,... Haberi Görüntüle

RAMAZAN'IN İLK HAFTASI ANLAŞMA OLABİLİR

Adının açıklanmaması şartıyla gazeteye konuşan yetkili, arabulucuların, tarafların birkaç gün içinde anlaşmaya varabileceğinden bahsetti. Yetkilinin açıklamasına göre; rehinelerin serbest bırakılması konusunda ancak Ramazan ayının ilk haftasında bir anlaşmaya varılabilir.

Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son derece uygun Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son... Haberi Görüntüle

SİNVAR: ACELE ETMEYİN

Fransa'nın başkenti Paris'teki müzakere görüşmelerine katılan Mısırlı ve Katarlı yetkililerin Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın ortadan kaybolmasından dolayı anlaşmanın gerçekleştirilmesi olasılığı konusunda büyük endişeleri var. Edinilen bilgiye göre Sinvar, yaklaşık bir haftadır adamlarıyla temas kurmadı. Sinvar, ayrıca Katar'daki Hamas siyasi liderliğine "anlaşmaya varmak için acele etmeyin" şeklinde mesaj gönderdi.

Tarih öncesi bataklık tuzağı! İçinde 1 milyon yıl önce ölen fillerin kalıntıları var Tarih öncesi bataklık tuzağı! İçinde 1 milyon yıl önce ölen... Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ ARAPLAR ARASINDA ALEVLENMEYE YOL AÇAR

Sinvar, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan İsrail'in Ramazan ayında Refah'ta düzenleyeceği bir operasyonun Batı Şeria'da ve İsrailli Araplar arasında bir alevlenmeye yol açacağını düşünüyor.

ABD merkezli gazeteye konuşan İsrailli bir kaynak, Sinvar'ın, bayramda gerilimi tırmandırarak İsrail üzerindeki baskıyı arttırmayı tercih edebileceği görüşünün Kudüs'te de tahmin edildiğini ifade etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading