Yandex Metrica

Gardaş meydan okudu: Bizi Karabağ'dan artık hiç kimse çıkaramaz!

Gardaş meydan okudu: Bizi Karabağ'dan artık hiç kimse çıkaramaz!

Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da düzenlenen Zafer Kurultayı'na Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dünyaya verdiği net mesajlar damga vurdu. Erivan'a sundukları anlaşma şartlarının kabul edilmemesi halinde Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanımayacaklarını ilan eden Aliyev, "Bizi Karabağ'dan artık hiç kimse çıkaramaz" dedi.

Dünya

20.03.2024, 06:46

Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da Dünya Azerbaycanlıları 5. Kurultayı yapıldı.

'Zafer Kurultayı' adı verilen etkinliğin açılışına katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, buradaki konuşmasında önemli mesajlar verdi. 

Karabağ zaferinden sonra dünyadaki Azerbaycan Türklerinin ilk kez bir araya geldiğine dikkat çeken Aliyev, zaferin Azerbaycan halkına 'çok yakıştığını' ifade etti. 

Haydar Aliyev'in Dünya Azerbaycanlılarının 2001'de yapılan ilk kurultayında "Karabağ mutlaka kurtarılacaktır" dediğini hatırlatan İlham Aliyev, "Biz ulusal liderimizin sözlerini gerçeğe dönüştürdük" dedi. 

Savaş sona ermiş olsa bile Ermenistan'ın toprak iddialarından vazgeçmediğine dikkat çeken Aliyev, "Fakat bu bitecek. Çabalarımız sayesinde Ermenistan'ın ve dünya Ermenilerinin Azerbaycan'a yönelik toprak iddialarını ortadan kaldıracağımızdan eminim" açıklaması yaptı. 

Aliyev, 30 yıl devam eden ve sonuç vermeyen müzakere sürecini ve AGİT Minsk Grubunun başarısız girişimlerini hatırlatarak "Sorunu sonunda kendi güçlerimizle çözdük. Faşizmi yok ettik. Kafkasya'yı faşizmden kurtardık" dedi. 

Erivan yönetimine sundukları anlaşma şartlarının kabul edilmemesi halinde Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanımayacaklarını ilan eden Aliyev, 'Ermeni faşizminin yeniden başkaldırması halinde onu ezmeye her zaman hazır olduklarını' vurguladı. 

Azerbaycan'ın artık yeni bir döneme adım attığını kaydeden Aliyev, "30 yıl toprakları işgal edilmiş bir ülke olarak yaşadık. Bu bizim için çok ağırdı. Fakat bugün alnımız açık, başımız diktir ve her zaman da böyle olacaktır. Burada sağlam duruyoruz ve hiç kimse bizi bu topraklardan çıkaramaz" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading