Yandex Metrica

G7'den Carbis Bay Deklarasyonu geliyor

G7'den Carbis Bay Deklarasyonu geliyor

G7 liderleri, gelecekteki olası hastalık ve salgınlara yönelik yeni bir yol haritası çizecekleri bir deklarasyonla karşımıza çıkıyor: Carbis Bay Bildirisi

Dünya

23.01.2024, 17:33

G7, bu yıl yeni tip koronavirüs süreci sebebiyle beklentilerin daha fazla odağı oldu. G7'de üke liderleri, gelecekte salgınların önüne geçmek için farklı bir gelişmeye imza atma atmaya hazırlanıyor. 

ZİRVENİN EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ CARBİS BAY DEKLARASYONU

Carbis Bay Deklarasyonu bu yıl G7'nin ana gündem maddelerinden biri ve G7 ülkelerinin pandemiyi önlemek için atacağı adımlar açısından da belirleyici olacak. The Guardian'da yer alan habere göre, bunlar arasında gelecekteki olası bir  hastalık için aşıların, beraberinde tedavilerin ve teşhislerin geliştirilmesi ve bunların lisanslanması için gereken sürenin 100 günün altına düşürülmesi, Dünya Sağlık Örgütü'nün reformu ve güçlendirilmesine yönelik destekler gibi çeşitli konular yer alıyor.

HAYVANDAN İNSANA BULAŞABİLECEK HASTALIKLARI ÖNLEMEK İÇİN YENİ BİR MERKEZ KURULACAK

Hayvanlarda oluşan ve insanlara bulaşma olasılığı olan yeni hastalıkların durdurulması için Birleşik Krallık'taki Surrey'deki Pirbright Enstitüsü'nde Birleşik Krallık Hayvan Aşısı Üretim ve İnovasyon Merkezi kurulacak. Bu merkez, hayvan hastalıklarına yönelik aşıların dağıtımını hızlandırmak için Pirbright'ın dünya lideri uzmanlığından yararlanacak. Haberde İngiltere'nin ilgili merkez için 10 milyon sterlinlik fon sağladığı belirtiliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Geçen yıl dünya birkaç etkili koronavirüs aşısı geliştirdi, bu aşıları lisansladı ve hızla üretti ve şimdi onları ihtiyacı olan insanların kollarına aktarıyor."

Bugün G7 liderleri Carbis Bay bildirisini kabul edecek ve bildiri yarın G7 Zirve Bildirisi ile birlikte yayınlanacak.

DSÖ GENEL MÜDÜRÜ ADHANOM: BİRLİKTE ORTAK ÇÖZÜMLER BULMALIYIZ

Dünya Sağlık Örgütü genel müdürü Dr Tedros Adhanom şunları söyledi: “Özellikle dünya COVID-19 pandemisinden iyileşmeye ve yeniden inşa etmeye başladığında, Carbis Bay Sağlık Deklarasyonu'nu memnuniyetle karşılıyoruz. Birlikte COVID-19 pandemisine yönelik önemli bilimsel ve işbirlikçi yanıtı geliştirmeli ve tespit edilen boşlukların çoğunu ele almak için ortak çözümler bulmalıyız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading