Yandex Metrica

Fransız medyası: Fransa'da demokrasi hasta

Fransız medyası: Fransa'da demokrasi hasta

Fransa'daki yerel seçimler başta Macron olmak üzere, ülkedeki siyasetçileri hüsrana uğrattı. Fransız medyası ise ülkede demokrasinin hasta olduğunu savunuyor.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Fransız medyası ülkedeki yerel seçimlerin ilk turunda çok düşük bir katılım olmasını konuşuyor. Basında yer alan kimi kaynaklar vatandaşları sorumsuzlukla suçlarken, kimileri de düşük katılım için siyasetçileri işaret ediyor.

Politico ise bugün "Fransız demokrasisi hasta" başlıklı bir yazıyla okuyucu karşısına çıktı. Fransız seçmeninin inanacak bir parti bulmakta zorlandığı için, bölgesel seçimlerde katılımın düştüğünü öne süren yazının devamında Fransa'nın bir demokrasi krizi yaşadığına dikkat çekiliyor.

ALTI YIL ÖNCEKİ SEÇİMLERE GÖRE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Önümüzdeki pazar günü ikinci tur oylaması yapılacak olan seçimin ilk turu, altı yıl önceki yerel seçimlere kıyasla 16 puanlık bir düşüş yaşandığı görülüyor. Düşük katılımın Koronavirüs yüzünden olmadığını savunan yazıda bir de ankete yer verilmiş. Söz konusu ankete göre Fransa'da seçmenlerin yalnızca yüzde 17'si, pandeminin oy kullanma yönündeki kararlarını etkilediğini belirtiyor. Anketle beraber son 12 ayda Almanya, Hollanda ve İtalya'da yapılan seçimlere katılımların normale yakın seviyelerde olduğu anımsatılıyor.

Ülkedeki diğer anketler ve siyaset bilimcilerin ortak kanısı Fransa'da büyük bir temsil krizi olduğu yönünde ve bu da son seçimde rekor seviyede bir çekimserlik olduğunu gözler önüne seriyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Manuel Macron da partisinin ilk turda geride kalmasından oldukça endişe duydu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading