Yandex Metrica

Fransa'nın utanç vesikası! Ukraynalı mültecilere çifte standart 'Calais' kampını akıllara getirdi

Fransa'nın utanç vesikası! Ukraynalı mültecilere çifte standart 'Calais' kampını akıllara getirdi

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Ukraynalı mültecilerin sınırlardan komşu ülkelere geçişi devam ediyor. 2 milyon Ukraynalı mülteci başka ülkelere giderken Fransa'nın Ukraynalı mülteciler için tahsis ettiği yer 'Calais' kampını akıllara getirdi. Avrupa tarihinin utanç vesikası olan bu kamp Batı'nın Ukraynalı mülteciler ve Ortadoğu ve Afrikalı mülteciler arasındaki faşist tavrını bir kez daha acı bir şekilde ortaya çıkardı.

Dünya

23.01.2024, 18:57

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam edderken sınırdan 2 milyon Ukraynalı mülteci komşu ülkelere akın ediyor. Avrupa ülkelerinin mültecilere olan bakış açısı bir kez daha bu  dönemde ortaya çıkmış oldu.

FRANSA'NIN UTANÇ VESİKASI: CALAİS KAMPI

Fransa'da Ukraynalı mültecilere tahsis edilen yerler 2016 yılında Fransa'nın utanç vesikası olarak adlandırılan 'Calais' kampını akıllara getirdi. Peki Calais Kampında neler oldu?

JUNGLE ORMANI

Calais, Fransa'nın kuzeyinde bulunan bir mülteci kampı. Sudan, Eritre, Etiyopya, Afganistan ve Suriye'den gelen insanlar iç savaş ve dikta yönetiminden kaçtıkları Fransa'da yetkililer tarafından bu 'Jungle' ormanına yerleştirilmiş.
'Vahşi orman' olarak adlandırılan kampta yaklaşık 3 bin mülteci yaşıyor. Kamp yaklaşık 5 yıl önce sığınmacılara bir yer gösterilmeden yıkılmıştı.

F-16 üreticisi Lockheed Martin hedefini duyurdu: 300 adet daha F-16 blok 70 satabiliriz F-16 üreticisi Lockheed Martin hedefini duyurdu: 300 adet daha F-16... Haberi Görüntüle

İKİYÜZLÜ AVRUPA

Ukraynalı mültecilere yapılan muamelenin onda birinin Ortadoğulu ve Afrikalı mültecilere gösterilemiyor olması Avrupa'nın ikiyüzlü tavrını bir kez daha ortaya koydu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading