Yandex Metrica

Fransa'daki Sarkozy-Kaddafi davasında 2 Gazeteci daha gözaltında

Fransa'daki Sarkozy-Kaddafi davasında 2 Gazeteci daha gözaltında

Sarkozy’nin seçim kampanyasının Kaddafi tarafından finanse edilmesi davası bitmek bilmiyor. 2 Gazeteci daha göz altında!

Dünya

23.01.2024, 17:31

Fransız polisi, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2007 seçimleri için yürüttüğü kampanyaya eski Libya lideri Muammer Kaddafi tarafından finans sağlanması iddialarına ilişkin dava kapsamında 2 gazeteciyi daha gözaltına aldı.

AFP’nin verdiği bilgiye göre, Sarkozy’nin seçim kampanyasında yer alan haftalık Paris Match dergisi muhabiri François De Labarre ve fotoğraf ajansı muhabiri Michele Marchand’ı düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

İddialara göre, De Labarre seçim kampanyası devam ederken Lübnan’a giderek daha önce Sarkozy’e Kaddafi’den para ilettiğini iddia eden Ziyad Takiyuddin ile röportaj gerçekleştirmesi nedeniyle gözaltına alındı.

Takiyuddin, daha önce verdiği ifadede Kaddafi’nin 2006 yılında kendisinin aracılığıyla Sarkozy’e 5 milyon Euro gönderdiğini iddia etmiş ancak geçtiğimiz Kasım ayında bu iddiasından vazgeçmişti.

Mahkeme ise gazeteci De Labarre’nin röportaj görüntüsü altında Takiyuddin’den paraları alarak Sarkozy’e iletmiş olma ihtimali üzerinde duruyor.

Paris Match: İçler acısı bir süreç

Öte yandan, Paris Match Dergisi Genel Yayın Müdürü Christophe Deloire, twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada mahkemenin kararını kınadı.

Gazetecilerin şafak vakti silahlı 5 polis tarafından gözaltına alındığını belirten Deloire, “Hukuk açısından içler acısı bir durum” ifadelerini kullandı.

Kaddafi, “Sayemde kazandı” demişti

Libya’da 17 Şubat 2011’de başlayan halk isyanı sürecinde isyancılar tarafından öldürülen eski Libya lideri Muammer Kaddafi ise öldürülmeden önce bir gazeteye verdiği röportajda Sarkozy’i finanse ettiğini söylemişti.

Kaddafi, 2011 yılında verdiği röportajda, “Sarkozy, seçim öncesi benden para istemişti. Ben de ona verdim ve seçimleri sayemde kazandı” demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading