Yandex Metrica

Fransa'daki emeklilik reformu Meclis'te oylanmadan kabul edilecek

Fransa'daki emeklilik reformu Meclis'te oylanmadan kabul edilecek

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, tepki çeken ve emeklilik yaşının kademeli olarak 64’e çıkarılmasını öngören reformun Ulusal Meclis’te oylamaya sunulmadan kabul edilmesini sağlamak için Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrasının kullanılacağını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Fransa'da gemiş kesimlerce tepkiyle karşılanan emeklilik reformu Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan kabul edilebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Türkiye'nin olmadığı enerji projesi başarılı olamaz! Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Türkiye'nin olmadığı enerji projesi başarılı... Haberi Görüntüle

BAŞBAKANA TEPKİ VAR

Fransa Başbakanı Elizabeth Borne'un özel prosedürü uygulamaya koyacağını açıklamasının ardından bazı miletvekilleri başbakanın konuşmasını engellemek için harekete geçti. Ellerinde "64 yıla hayır" yazılı pankartlar taşıyan milletvekillerine bir destek de aşırı sağcı Marine Le Pen'den geldi.Le Pen, Borne'a istifa çağrısı yaparak "Son anda 49:3’e başvurmak olağanüstü bir zayıflık işaretidir" ifadelerini kullandı.

Egemenlik gününde başkent karanlığa gömüldü: 50 füze hem kuzeyi hem güneyi vurdu Egemenlik gününde başkent karanlığa gömüldü: 50 füze hem kuzeyi hem... Haberi Görüntüle

HALK SOKAKLARDA

Ülke genelinde protestolara yol açan reformla beraber Fransa’da 1 Eylül’den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027’de 63 yıl 3 aya, 2030’da ise 64 yıla ulaşmış olacak. 2027’den itibaren ise emeklilik maaşının tümünü alabilmek için bir kişinin 43 yıl çalışmış olması gerekecek.

Söz konusu reform paketi 12 Mart’ta Senato’da yapılan oylamada kabul edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading