Yandex Metrica

Fransa'daki Avrupa'nın en büyük camisini mektuplu tehdit

Fransa'daki Avrupa'nın en büyük camisini mektuplu tehdit

Fransa, Strazburg'da inşaatı süren ve Avrupa'nın en büyük camisi olarak bilinen Eyüp Sultan Camisi'ne ölüm tehditleri ve İslam'a hakaretler ifadeleri içeren mektup gönderildi.

Dünya

02.03.2024, 03:06

Fransa'da yapımı devam eden, Avrupa'nın en büyük camisi olarak bilinen ve yapımı hâlâ devam eden Eyüp Sultan Camisi'ne tehdit mektubu gönderildi.

Amerikalı generalden şok teklif: Türkiye'yi tökezleten Marshall Planı yeniden devreye sokulacak Amerikalı generalden şok teklif: Türkiye'yi tökezleten Marshall Planı yeniden devreye... Haberi Görüntüle

'SAVAŞ İLANI' BAŞLIĞI ATILDI

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı olan ve avrupa'nın en büyük camisi olmasıyla bilinen Eyüp Sultan Camisi'ne geçtiğimiz gün gönderilen tehdit mektubunda, "Savaş ilanı" başlığı altında, ülkede İslam dinine yer olmadığı şeklinde ifadelere yer verildiği görüldü.

Camiye gönderilen imzasız tehdit mektubunda Müslümanların Fransa ya da İslam arasında bir seçim yapılması savunularak "Elbette cemaatinizin çoğu İslam'ı seçecek. O zaman neden Fransa'da kalıyorsunuz?" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu mektupta "Hazırlanın, camilerinizde daha önce benzeri görülmemiş saldırılara maruz kalacaksınız. Çok kalabalığız. İyi hazırlanın, intikam başlıyor." ifadelerinin yer aldığı tehditler savruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading