Yandex Metrica

Fransa sosyal ağları izlemek için özel birim kurdu

Fransa sosyal ağları izlemek için özel birim kurdu

Fransa’da Macron yönetimi Paris Savcılığı bünyesinde sosyal ağları izleme departmanı kurdu. Departmanla sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları yakından takip edilecek ve şirketlerle temasa geçilecek.

Dünya

23.01.2024, 17:31

Fransız yönetimi, sosyal ağlardaki ‘siber zorbalıkla ve tehdit vakalarıyla mücadele’ adı altında sosyal medya kullanıcılarının kimlik bilgilerine ulaşabilmek için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

FRANSA'DA HÜKÜMETTEN SOSYAL MEDYAYA YAKIN TAKİP

Paris Savcılığı bünyesinde sosyal ağları izleme departmanı kuruldu. Paris savcılığına göre, bu yeni departman, sosyal ağ platformlarıyla iş birliği yapacak.

Uygulamaya ilişkin savcılıktan yapılan açıklamada, şimdiye dek Twitter, Facebook, Instagram, TikTok gibi şirketlerden "sakıncalı" içerikleri paylaşanların kimlik bilgilerinin kısa sürede alınabildiği belirtildi.

GEÇEN YIL SOSYAL MEDYA YASASI ÇIKMIŞTI

Fransa Meclisi geçtiğimiz yıl internet ve sosyal medyada nefret içerikli paylaşımların 24 saatte kaldırılmasını zorunlu kılan yasa tasarısını onaylamıştı. Tasarı küfür, ırkçılık, nefret, din, dil, cinsiyet hedefli hakaret içeriklerin 24 saat içinde silinmesini öngörüyordu. Ülkede terör propagandası içeren paylaşımlar 1 saat içinde siliniyor. Kullanıcı 1 yıl hapis ve 15 bin euro cezaya çarptırılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading