Yandex Metrica

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Macron, Türkiye ile ilişkileri ilerletmeyi istiyor

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Macron, Türkiye ile ilişkileri ilerletmeyi istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta ikinci turu gerçekleştirilen seçimlerde zaferini ilan etmesinin ardından ilk arayan isimlerden biri de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmuştu.

Dünya

23.01.2024, 20:58

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkçe ve Fransızca tebrik mesajının, Fransa-Türkiye ilişkilerinin ilerletilmesi arzusunu ortaya koyduğunu söyledi.

Legendre, bakanlığın haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun sonucu ile Türkiye ve Fransa ikili ilişkilerinin geleceğine ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Legrendre, Macron'un Türkiye'deki seçim hakkında açıklama yaptığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüştüğünü anımsattı.

Legendre, Macron'un, Fransa ve Türkiye'nin, Avrupa'ya barışın geri gelmesi, Avrupa Atlantik ittifakının geleceği ve Akdeniz'deki zorluklar gibi birlikte üstesinden geleceği derin meselelerin olduğunu belirttiğini hatırlattı.

Anne-Claire Legendre, Macron'un, Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik ettiğini ve Fransa-Türkiye ilişkilerini ilerletmek istediğini vurguladığını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading