Yandex Metrica

Fransa Başbakanı Cezayir gazı için ülkeye ziyaret gerçekleştirecek

Fransa Başbakanı Cezayir gazı için ülkeye ziyaret gerçekleştirecek

Fransa Başbakanı  Elisabeth Borne, Rusya'nın doğalgazı kesmesi sebebiyle enerji krizi yaşamamak ve Cezaiyr gazına talepte bulunmak için 9-10 Ekim tarihleri arasında Cezayir'e ziyaret düzenleyecek.

Dünya

02.05.2024, 17:47

Fransa hükümeti kaynakları, Başbakanı  Elisabeth Borne'nun Cezayirli mevkidaşı Eymen Bin Abdurrahman ile görüşmek amacıyla 9 ila 10 Ekim tarihleri arasında Cezayir'e diplomatik ziyaret düzenleyeceğini duyurdu.

Kaynaklar, bu ziyaretin iki ülke arasındaki bağlantıları güçlendirmek ve ikili işbirliklerini derinleştirmek amacıyla düzenleneceğini açıkladı. Ancak, iddialara göre, Fransa Başbakanı ziyaretinde Cezayir gazı için de nabız yoklayacak.

Ağustos ayında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayir'e 3 günlük bir seyahat düzenlemiş, bu seyahatte Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile karşılıklı saygı ilkesine dayalı stratejik ortaklık noktasında mutabakata varmıştı.

Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler seferber edildi Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler... Haberi Görüntüle

MACRON'UN ZİYARETİ OLAYLI GEÇMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Cezayir ziyareti birçok farklı olaya da zemin hazırlamıştı. Fransa'nın eski sömürgelerinden biri olan Cezayir, Macron'u Fransızca ile değil İngilizce ile tanıtmıştı. Öte yandan, Macron bu ziyaretinde Oran şehrinde bir grubun protestosuyla karşı karşıya kalmıştı.

Macron’un etrafında güvenlik çemberi oluşturan Fransız ve Cezayirli güvenlik görevlileri Fransa Cumhurbaşka’nının kendisine tahsis edilen makam aracına binmesini istemişti.

Biden'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme: Günler sonra ilk kez görüldü Biden'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme: Günler sonra ilk kez... Haberi Görüntüle

ANLAŞMAYA VARAMADILAR

Birçok Avrupa ülkesi, enerji krizi ve Rusya'nın doğal gaz arzını kesme olasılığı nedeniyle kış gelmeden gaz ihtiyacını karşılamak için Cezayir'e yönelirken Macron bu ziyaretinde Cezayir'e gaz için gelmediğini ve İtalya ile rekabet etmek istemediğini açıkça belirterek anlaşma imzalamadı.

Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil eden kayıtlar dünyanın gündeminde Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil... Haberi Görüntüle

FRANSA ENERJİ KAYNAKLARININ YÜZDE 20'SİNDE DOĞALGAZ KULLANIYOR"

Elektrik üretimi için nükleer enerjiye güvenen Fransa, enerji kaynaklarının yüzde 20'sinde doğalgaz kullanıyor ve kullandığı doğal gazın yüzde 8 ila 9'unu Cezayir'den ithal ediyor.

Fransız şirketi Engie'nin doğalgaz ithalatını yüzde 50 artırmak için Cezayir'in ulusal enerji şirketi Sonatrach ile görüşmeler yürüttüğü bilinirken, uzmanlar bu konuda ilerleme kaydedilememesini fiyatlandırma ve sözleşme süresine bağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading