Yandex Metrica

Fıstık krizi! Türkiye'ye tatile gitmek isteyen İngiliz aile uçaktan atıldı

Fıstık krizi! Türkiye'ye tatile gitmek isteyen İngiliz aile uçaktan atıldı

İngiltere'den Türkiye'ye tatile gitmeye hazırlanan İngiliz aile fıstık şoku yaşadı! Türkiye yolculuğuna çıkamadan uçaktan atılan ailenin gerekçesi İngiltere'yi karıştırdı.

Dünya

27.05.2024, 17:04

Nick Sollom (48), eşi Georgie ve iki çocuğuyla birlikte Salı akşamı Londra Gatwick Havalimanı'ndan Dalaman'a gitmek istedi. Bunun için “SunExpress” havayolundan uçuş rezervasyonu yaptı.  İngiliz baba kızı Rosie'nin fındık alerjisi nedeniyle hosteslere uçakta fıstık dağıtılmamasını rica etti. Kızının fıstığa ciddi bir alerjisi olduğunu ifade eden baba, sonuçların ölüme kadar uzanabileceğin bahsetti. 

Fakat için Rosie için yüksek risk olmasına rağmen, üç buçuk saatlik uçuşun pilotu diğer yolcuların fıstık yemesini engellemeye gerek görmedi. Her ne kadar aile kızlarının tehlikeli alerjisini havayoluna önceden bildirmeye çalışmış olsa da rezervasyon sırasında mürettebata bu konuda bilgi verilmediği iddia edildi.

Yarıştan çekil! Biden'a baskı artıyor: Son çağrı Demokrat Senatör Jon Tester'dan geldi Yarıştan çekil! Biden'a baskı artıyor: Son çağrı Demokrat Senatör Jon... Haberi Görüntüle

PİLOT KOKPİTE KİLİTLEDİ

SunExpress check-in kontuarının da talebini reddettiğini iddia eden Nick, "mürettebatın gerçekten bunu umursamadığını" söyledi.  Yolcuların durumu anlayışla karşıladığını fakat pilotun durumu yokuşa sürdüğünü ifade eden Nick, iddialarını daha da ileri bir boyuta çıkararak, kaptanın kendisini kokpite kilitlediğini ifade etti.

Pilot daha sonra hosteslere aileyi uçaktan atmalarını emretti. 

İngiliz aile için olay sadece can sıkıcı değil aynı zamanda pahalıydı. İngilizler, seyahatlerini başka bir havayolu şirketine yeniden ayarlamak ve konaklamalarını yeniden planlamak için toplam 5.000 pound (yaklaşık 5.800 Euro) ödemek zorunda kaldı.

Trump'ı hedef tahtasına koymanın zamanı geldi demişti: Joe Biden'ın o konuşması ABD'de tekrardan gündem oldu! Trump'ı hedef tahtasına koymanın zamanı geldi demişti: Joe Biden'ın o... Haberi Görüntüle

SUNEXPRESS'TEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin açıklama yapan SunExpress Hava Yolları, Gatwick Havalimanı’ndan kalkan bir uçuşta yaşanan alerji hassasiyeti nedeniyle yapılan haber üzerine bir açıklama yaptı. Uçuş sırasında bir yolcunun kızının ciddi bir yer fıstığı alerjisi olduğunu bildirmesi üzerine, kaptan pilot ve uçuş ekibi hızla harekete geçti. Ancak, diğer yolcuların emniyeti ve uçuşun sorunsuz devamı sağlanırken, alerjenlerden arındırılmış bir ortamı garanti etmenin mümkün olmadığı belirtildi.

SunExpress, yolcunun anons talebini reddetti ve diğer yolculara fıstık tüketmemeleri konusunda ısrarcı davranan yolcunun, uçuş güvenliği açısından uçakta seyahat etmemesine karar verdi. Bu durum, yolcuya açıklandığında, agresif davranışlar sergilediği ve kokpite girmeye çalıştığı bildirildi. SunExpress, agresif ve kural dışı davranışlara müsamaha gösteremeyeceklerini vurguladı.

Ayrıca, SunExpress web sitesinde yolcuların tıbbi bir durum nedeniyle ihtiyaç duydukları özel bakımı 48 saat önceden bildirmeleri gerektiği belirtilmekte olup, bu olayda böyle bir bildirim alınmadığı ifade edildi. SunExpress, alerjisi olan yolcular için daha etkili çözümler sunmak amacıyla rezervasyon sürecindeki bilgileri yeniden değerlendireceklerini belirtti.

Habere Tepki Ver

2

0

4

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading